Parenting motivational: Cum sa devii meditatorul copilului tau?

Valeu. Nu credeam ca o sa ii dau meditatii copilului meu. Nu ca nu as fi vrut, dar pentru simplul fapt ca nu am timp foarte mult. Si nici nu mai tin minte materia. Cine mai stie cum se spune la lingura in limba franceza sau cum se conjuga nu stiu ce verb in germana. Adica, sa fim seriosi. Vin de la munca si ma transform in doamna profesoara?

Si totusi intr-o zi mi-am zis ca as putea sa ma uit putin pe manuale, doar sa trag un ochi. De curiozitate, deh… Ma atrag pozele. Si pe fiica mea la fel. Seamana cu mine, e vizuala. Toata lumea e vizuala, normal.

Acum trec prin materie si imi amintesc aproape tot. Am mici scapari. Unele lucruri imi sunt familiare dar nu le stiu 100% pe de rost. Imi amintesc de informatii si stiu ca le-am avut sub control acum multi ani. Dadeam teste din ele. Conspectam din ele. Imi notam informatiile esentiale intr-un bloc notes si imi placea la nebunie sa subliniez cuvinte si fraze-cheie. Aveam carioci si pixuri de culori diferite ca sa pot sa scot in evidenta ce credeam ca este musai de stiut.

Vreau sa va marturisesc faptul ca mi-am reamintit cu drag de scoala. Si stiu ca mi-a placut sa invat si m-as intoarce cu drag in generala, in liceu sau in facultate. As invata cu drag acum. Pe vremuri abia asteptam sa ma fac mare ca sa ajung la salariu si sa promovez si sa cuceresc lumea. Faina treaba 😊.

Long story short, am devenit meditatorul fiicei mele. Si m-a acceptat, ca nu are de ales…😊 I-as

Asa ca acum imi reamintesc limba franceza, pe care oricum o iubesc si o mai tin minte fiindca ma uit des la filme frantuzesti 😊.

Si mi-am amintit si matematica, pe care vreau sa va spun ca au adus-o la clasa a 5-a in prezent in maniera in care o studiam noi prin clasa a 6-a sau a 7-a. Copiii nostri sunt mai ceva decat eram noi.

Dar va invit sa impartiti materiile cu sotii vostri. Eu preiau geografia dar sotul meu preia istoria. Istoria nu mi-a placut asa mult. Mai degraba geografia. Si nici muzica sau desenul. Le cedez pentru romana si franceza. Va incurajez sa impartiti materiile ca sa nu fiti unicii meditatori. Lasati si taticii sa isi mentina mintea agera 😊

Concluzia este una simpla. Se poate. Puteti deveni meditatorul copilului dvs. Trebuie doar sa le luati manualul la puricat, sa cautati putin pe net fiindca google in ziua de azi este plin de informatii, explicatii si tutoriale video. De asemenea, trebuie sa fiti perseverenti. Adica seara de seara, sa stati de vorba cu elevii vostri. Vedeti ce au invatat, ce lectii au parcurs, ce nu au inteles si ce le place din suma de informatii pe care le-au castigat intr-o zi de lucru.

Da, la ei este fix o zi de lucru. Si vreau sa va spun ca sunt stresati, poate mai mult decat ne stresam noi la lucru, zi de zi. Ar avea nevoie de un suporter, de un coleg, de un om care sa ii ajute sa treaca prin materie cu cat mai putine semne de intrebare si de indoiala.

Va imbratisez si va incurajez sa deveniti meditatorii copiilor vostri! S-ar putea sa va placa enoorm 😊

S-ar putea să-ți placă și...