Mierea, cea mai sanatoasa sursa de antioxidanti din natura

Mierea este, inainte de orice, sursa incredibila de antioxidanti. Si nu orice antioxidanti, ci acizi fenolici si flavonoide. Discutam despre antioxidanti implicati in lupta impotriva radicalilor liberi. Sunt responsabili pentru prevenirea imbatranirii premature, ajuta la detoxifiere naturala si pot preveni boli si afectiuni serioase.

Un studiu interesant arata ca persoanele care consuma miere in loc de zahar au observat scaderi ale nivelului colesterolului rau si cresterea nivelului colesterolului bun. De asemenea, mierea promoveaza sanatatea inimii si sistemului digestiv.

De asemenea, mierea ajuta la vindecarea ranilor. Se poate aplica pe piele, inclusiv in cazul ranilor, in cazul dermatitelor si psoriazisului si nu numai. Studiile arata ca mierea poate ajuta la vindecarea multor rani si afectiuni ale pielii.

Desigur, mierea are multe calorii si cauzeaza cresterea nivelului glicemiei asa ca avem grija ca o consumam. Trebuie sa fie miere naturala, nu trebuie incalzita si nici nu trebuie consumata in exces.

Mierea nu poate fi consumata in cantitati mari, chiar daca este 100% naturala pentru ca favorizeaza cresterea in greutate si cresterea glicemiei. Deci putin si bun, cea mai valoroasa regula de respectat!

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...