Untul de arahide, de migdale si de caju cresc nivelul colesterolului?

Ei bine, desi untul de arahide, untul de migale si untul de caju sunt grase, ele nu aduc aport de colesterol. Colesterolul vine din alimentele de origine animala, precum oua, unt, carne.

Uleiurile din alimentele de origine vegetala sunt de cele mai multe ori benefice pentru sanatatea noastra. Evident, nu trebuie consumate in exces, caci atunci pot dauna grav. Acesta este si motivul pentru care medicii nutritionisti recomanda nucile si seminte in cantitati mici.

Conform Heathline.com, untul de arahide, untul de migdale si untul de caju nu contin colesterol. Asa ca nu va faceti griji cu privire la acest aspect.

Cu toate acestea, chiar daca nu au colesterol, aceste tipuri de unt vegetal au calorii, deci nu va ganditi sa le mancati cu lingura, ci cu lingurita. O lingurita de unt de arahide pe paine, eventual cu rondele de banane sau felii de mar cu unt de arahide reprezinta idei minunate pentru dieta.

Cum se pregateste untul de arahide, de caju sau de migdale?

Lasam nucile la inmuiat in apa plata timp de minim 2-3 ore. Apoi le punem la blender si adaugam putin extract de vanilie, eventual si putina miere, putina scortisoara, condimente naturale.

Beneficiile untului de migdale, caju si arahide:

  • bogate in grasimi sanatoase
  • continut semnificativ de proteine
  • continut bogat de fibre
  • antioxidanti, minerale si vitamine.

Cititi si:

S-ar putea să-ți placă și...