Untul de arahide, de migdale si de caju cresc nivelul colesterolului?

Ei bine, desi untul de arahide, untul de migale si untul de caju sunt grase, ele nu aduc aport de colesterol. Colesterolul vine din alimentele de origine animala, precum oua, unt, carne.

Uleiurile din alimentele de origine vegetala sunt de cele mai multe ori benefice pentru sanatatea noastra. Evident, nu trebuie consumate in exces, caci atunci pot dauna grav. Acesta este si motivul pentru care medicii nutritionisti recomanda nucile si seminte in cantitati mici.

Conform Heathline.com, untul de arahide, untul de migdale si untul de caju nu contin colesterol. Asa ca nu va faceti griji cu privire la acest aspect.

Cu toate acestea, chiar daca nu au colesterol, aceste tipuri de unt vegetal au calorii, deci nu va ganditi sa le mancati cu lingura, ci cu lingurita. O lingurita de unt de arahide pe paine, eventual cu rondele de banane sau felii de mar cu unt de arahide reprezinta idei minunate pentru dieta.

Cum se pregateste untul de arahide, de caju sau de migdale?

Lasam nucile la inmuiat in apa plata timp de minim 2-3 ore. Apoi le punem la blender si adaugam putin extract de vanilie, eventual si putina miere, putina scortisoara, condimente naturale.

Beneficiile untului de migdale, caju si arahide:

  • bogate in grasimi sanatoase
  • continut semnificativ de proteine
  • continut bogat de fibre
  • antioxidanti, minerale si vitamine.

Cititi si:

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

+ Sunt Health Coach si Tehnician Nutritionist si ofer servicii de consultanta 1 la 1 pentru stabilirea unui plan de alimentatie sanatoasa si a unei diete echilibrate, cu efecte pozitive pe termen lung.
+ Ajut persoanele care doresc sa se lase de fumat prin sedinte de Coaching.
+ Ofer Consultanta in Marketing, ajut la construirea unei viziuni clare de promovare, cu identificarea celor mai bune strategii de marketing pentru fiecare afacere in parte si cu buget cat mai corect cheltuit.
+ Ofer asistenta in identificarea si alegerea celor mai buni specialisti PPC, SEO, Mentenanta site, Design si Webdesign, Fotografie profesionala, Content si specialisti Social Media, Digital Marketing, precum si Directori de Marketing si Vanzari.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...