Negresa de post cu gem si scortisoara

Este unul dintre cele mai rapide deserturi din lume. Negresa de post se prepara super rapid si nu necesita ingrediente foarte sofisticate.

Iata ingredientele necesare: 

  • 1 cana de ulei de floarea soarelui
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de gem (eu am avut gem de portocale si gem de prune)
  • 2 cani de faina alba
  • 6 linguri pudra de cacao
  • 1 cana de apa plata
  • scortisoara, cuisoare macinate, cardamom (miezul, fara pastai)
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta de rom

Eu am amestecat toate ingredientele, fara sa respect o anumita ordine. Am amestecat cu o lingura de lemn toata compozitie si apoi am pus-o la cuptor intr-o tava inalta, cu hartie de copt. Cuptorul l-am lasat la 180 de grade si am pastrat negresa pana cand a trecut testul cu scobitoarea. Trebuie sa iasa curata. Sa spun ca a stat la cuptor cam 30 de minute si cuptorul era deja incins cand am bagat-o inauntru.

Am lasat negresa sa se raceasca putin si abia apoi am taiat-o. Este frageda, aromata, nu este lipicioasa, este perfect facuta la mijloc. Se sfarama destul de usor, deci face firmituri. Dar merita din plin.

Este un desert de post, un desert vegan, 100% sanatos, extrem de gustos pentru adulti si pentru copii. Vi-l recomand si cu stafide, glazura de ciocolata si fulgi de cocos, ghimbir macinat adaugat in compozitie si orice altceva doriti. Nu prea are cum sa nu va iasa acest desert. Este destul de bine gandit.

Va pup si va doresc o zi minunata si multa sanatate!

S-ar putea să-ți placă și...