9 alimente care stimuleaza starea de bine

Alimentatia joaca un rol din ce in ce mai important in modul in care ne simtim si aici discutam despre un aspect super important: cum ne simtim dpdv emotional, psihologic.

Starea noastra de bine este pur si simplu esentiala fiindca de ea depinde modul in care vom comunica, modul in care vom relationa cu cei din jur, modul in care ne privim si planurile pe care le facem, obiectivele pe care le atingem, motivatia cu care ne traim viata.

Daca ati avut de curand o zi in care starea emotionala a fost la pamant, va dati seama cat de mult impact are acest lucru asupra intregii zile.

O mare parte din vina apartine si alimentatie noastre. Zaharul in exces, consumul de alcool, cofeina in exces, energizantele si dietele high carb, nu fac decat sa alimenteze o stare emotionala precara.

Iata cateva alimentare care stimuleaza starea de bine, alimente recomandate de HealthLine.com:

1. Peste gras – datorita DHA, EPA, Omega 3
2. Ciocolata neagra – datorita cafeinei, teobrominei, flavonoidelor si N-acylethanolamina.
3. Alimente fermentate (kefir, muraturi, iaurt etc.)
4. Banane – datorita B6, fibrelor si prebioticelor
5. Fulgi de ovaz – datorita fierului si fibrelor
6. Fructe de padure – datorita antocianinelor
7. Nuci si seminte – datorita triptofanului, grasimilor sanatoase si fibrelor
8. Cafeaua – datorita cafeinei si acidului clorogenic
9. Leguminoase, fasole, linte – datorita vitaminelor, mineralelor, fibrelor.

Sunt alimente pe care le putem consuma zilnic sau aproape zilnic. Le includem in meniul nostru saptamanal in cantitati moderate, nu in mod obsesiv. Excesul de cafea va avea un efect total opus celui dorit. La fel va functiona si excesul de alimente fermentate, de leguminoase sau peste.

In concluzie, consumati-le cu masura si va veti bucura de rezultate bune. Cu rabdare trecem peste orice!

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii. Urmez cursuri de bucătar și îmi doresc să scriu cărți de rețete culinare și nutriție simplificată.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...