Sandvis grecesc delicios: Spanac, tofu afumat si ulei de masline

Exista mancaruri pe care le descoperim in diverse bucatarii din lume si apoi le preluam fiindca sunt memorabile. Asa se intampla mereu cand calatorim. Stam la masa cu cei dragi si comandam tot felul de mancaruri al caror nume nici nu stim daca il pronuntam corect. Si apoi le servim si ne dam seama ca ne-am indragostit de bucataria locala din cine stie ce tara.

Azi descoperim un sandvis de post, cu specific grecesc, inspirat din bucataria din Grecia.

Lista de ingrediente necesare pentru a realiza acest sandvis delicios:

  • paine
  • spanac proaspat
  • tofu sau telemea
  • ulei de masline
  • sare si piper

Aveti nevoie de un sandwich maker, un preparator de sandvisuri, cum ar spune fiica’mea 😊 Punem feliile de paine pe pozitie, adaugam tofu sau telemea, spanac proaspat, sare, piper si un pic de ulei de masline. Adaugam feliile de deasupra, presam bine si asteptam sa se rumeneasca. Servim cald, cu inca putin ulei de masline deasupra. Asta e optional, desigur 😊 Eu iubesc uleiul de masline.

Rezultatul este demential, mai ales daca folositi tofu afumat, care da o aroma incredibil de buna.

Sper sa va placa si sa va inspire acest sandvis in stil grecesc. Intre doua felii de paine puteti pune multe ingrediente de post: masline, pasta de masline, tofu de orice fel, chiftele de post, felii de dovlecel, rucola si humus 😊

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...