Colectionarea pietrelor semipretioase, cel mai tare hobby pentru copiii mei

Si cel mai interesant hobby pentru mine, trebuie sa recunosc 🙂 Sa fiu sincera, imi da o mare satisfactie sa imi deschid cutiile de pietre semipretioase si sa le admir frumusetea.

Pasiunea pentru pietre semipretioase din copilarie cand tata mi-a adus pentru prima data acasa un cuart roz primit de la un geolog. A fost momentul in care mi-am spus ca voi deveni geolog sau arheolog 🙂 Nu a fost sa fie dar pasiunea pentru pietre semipretioase s-a pastrat de-a lungul anilor.

Astazi pasiunea mea este hobby-ul Clarei, fiica mea de 10 ani. Isi ocupa o mare parte din timpul liber studiind pietrele, proprietatile lor, compozitia chimica si locul natural in care acestea se regasesc. Si adevarul este ca plictiseala isi are rolul ei in dezvoltarea copiilor. E bine sa ii lasi sa se plictiseasca si sa isi gaseasca singuri moduri creative de a-si petrece timpul. Dar cred ca uneori este foarte bine sa le insuflam copiilor hobby-uri pretioase.

Ce pietre semipretioase avem noi in colectie?

– cuart roz, preferatul fiicei mele

– ametiste

– opal

– calcit

– aventurin

– amazonit

– moldavit

– fluorit

– piatra soarelui

– ochi de tigru

– piatra lunii

– calcedonie

– peridot

– citrin

Si lista poate sa continue fiindca avem o colectie destul de mare de pietre minunate. Le lustruim, le studiem, aflam ce legende sunt in spatele lor, ne imaginam ca intr-o buna zi vom avea un mic santier geologic unde vom putea sa sapam dupa cele mai frumoase pietre semipretioase din lume 🙂 Cum ar fi sa gasesti un cuib de fluorit? Ar fi demential!

Sa aveti succes in tot ce faceti si timp pentru hobby-urile pe care le iubiti!

S-ar putea să-ți placă și...