Cum am decis sa merg la cursul de tehnician nutritionist?

Cursul de tehnician nutritionist a fost una dintre cele mai bune decizii din viata mea. Am considerat ca este timpul sa merg atunci cand am realizat ca ma lupt cu 3-4 kg in exces de cativa ani. Scapam de kilograme si apoi iar adaugam. Aveam fluctuatii pe care nu le intelegeam foarte bine.

De asemenea, aveam diverse probleme digestive si mi-am dat seama ca fac experimente pe mine cu ajutorul informatiilor de pe google 😊 Stiu ca si voi ati facut asa ceva.

Asa ca atunci mi-am dat seama ca trebuie sa iau o decizie. Ori invat de la profesionisti ce trebuie sa fac, ori merg la medicul nutritionist. Am ales prima varianta, sa urmez cursul de tehnician nutritionist.

Cum m-a ajutat? Cursul mi-a dat busola si lanterna. Mi-am dat seama inca de la primele sedinte ca bajbaiam pe intuneric si nu aveam rezultate fiindca nu avea o ordine foarte clara in materie de nutritie si diete echilibrate.

Mai mult, cursul de tehnician nutritionist mi-a dat incredere ca pot slabi. Mi-a dat incredere ca am uneltele necesare pentru tot ce vreau sa obtin in materie de sanatate si greutate corporala ideala.

Cred cu tarie ca fara acest curs inca ma mai luptam cu diverse probleme de sanatate. Cursul de tehnician nutritionist nu te invata doar cum sa calculezi calorii si cum sa slabesti. Te invata cum sa remediezi din alimentatie numeroase probleme de ordin medical.

Adica inveti ce mananca o persoana cu steatoza hepatica, cu diabet, cu grad ridicat de obezitate, cu nivel mare de colesterol si trigliceride peste masura samd. Patologiile necesita schimbari in dieta. Medicii nutritionisti sunt cei care ne pot ajuta enorm in aceste aspecte. Iar cursul de tehnician nutritionist face multa lumina. Nu face minuni, adevarat. Dar aduce un plus de informatii si incredere ca poti sa iti schimbi alimentatia.

Cat costa un curs de tehnician nutritionist? Depinde de cine il organizeaza si cum se organizeaza. Eu l-am prind cand era la sala, deci la sediul organizatorului. Si am prins o reducere. Daca nu ma insel si imi amintesc bine, am dat in jur de 4500 de lei pe el, la vremea respectiva.

Ce poti face cu o diploma de tehnician nutritionist? Poti profesa ca tehnician nutritionist. Nu poti prelua pacienti cu obezitate morbida, nici cazuri grave, nici persoane cu patologii. Aici este teritoriul strict rezervat medicilor nutritionist. Nu esti medic nutritionist, ci tehnician nutritionist. Nici nu este corect sa iti spui Nutritionist si nici nu e normal sa porti halat de medic 😊 Sa ne cunoastem limitele, zic eu. Este doar in avantajul nostru sa lucram langa medici nutritionisti de la care putem invata meserie adevarata.

Medicii nutritionisti pot da directia de mers iar tehnicienii nutritionisti pot realiza planuri alimentare care sa respecte intocmai regulile impuse de acestia.

Adica? Adica medicul nutritionist poate spune ce alimente sa contina meniul pacientului, cate grame de carbohidrati are voie pe zi, ce tip de proteine va consuma, ce raport exista intre proteine, lipide si carbohidrati, cate fibre are voie pe zi si ce tip de fibre samd.

Va spun, e treaba super dificila.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...