Cum sa iti prepari propriul mix de condimente pentru mancare

Treaba e destul de simpla. Daca vrei arome naturale, le procuri de la plafar sau de la market sub forma de verdeturi aromatice, condimente si seminte in stare naturala. Nu am incredere in concentrate si potentiatori de aroma asa ca eu imi prepar acasa propriul mix de condimente pentru mancare.

Iata ce ingrediente adaug eu intr-un borcan cu mix universal de condimente:

  • busuioc uscat
  • cimbru uscat
  • oregano uscat
  • salvie uscata
  • maghiran uscat
  • patrunjel uscat
  • boia de ardei dulce/ iute/ afumata
  • sumac
  • boabe de coriandru
  • boabe de ienibahar
  • chimion macinat
  • chimen seminte

Desigur, puteti sa adaugati si alte ingrediente, dupa cum stiti ca va plac si vi se potrivesc. Mai am un borcan de condimente speciale pentru mancarea asiatica si unul de condimente pentru mancarea orientala – turceasca – arabeasca.

Partea cea mai buna este ca stiti ce ati adaugat in borcan si puteti scrie de eticheta de pe el. Mai mult, este 100% natural si de vreo 10 ori mai ieftin decat orice mix de condimente de la magazin.

Evident, partea cea mai tare este ca din acest borcan puteti folosi la infinit. Nu se strica, nu expira. Iar specialistii in nutritie afirma ca nivelul cel mai ridicat de antioxidanti nu se gaseste in verdeturile aromatice proaspete, ci in cele uscate. Nu inteleg nici eu procesul dar mi se pare super tare. Oricum nu avem mereu acces la verdeturi proaspete.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...