Latkes, chiftele de cartof cu oua

Latkes sunt chiftele de cartof. Le facea mama cand eram mici si voiam ceva cu adevarat gustos. Reteta este veche in familia mamei mele. Si acum o repet si eu, o reteta absolut geniala.

Ingrediente de care aveti nevoie pentru a pregati latkes:

  • 2-3 cartofi
  • 1 ou
  • 2 linguri de faina
  • sare si piper

Optional, puteti adauga un morcov mic si putina verdeata. Am momente in care fac latkes in reteta originala dar de multe ori imbogatesc lista de ingrediente fara sanse de esec. Ies chiftele geniale, orice legume ati dori sa adaugati. Conditia este sa nu fie zemoase.

Cum pregatim latkes:

  1. Dam pe razatoare cartoful crud. Evident ca este decojit si spalat.
  2. Stoarcem bine miezul de cartof dat pe razatoare. Vrem sa obtinem cartof crud ras si stors bine.
  3. Adaugam oul batut bine, sare si piper, faina. Amestecam.
  4. Formam mici chiftele platifiate si le punem in tigaie cu ulei incins.
  5. Le prajim pe ambele parti. Vrem sa fie rumenite.

Serviti cu paine sau ca atare, cu muraturi. Sunt absolut geniale, usor de pregatit, extrem de gustoase. Va previn ca lista de cantitati de mai sus este suficienta pentru 2 adulti firavi. Pentru 2 adulti seriosi, dublati cantitatile. Nu veti regreta.

Da, latkes sunt in principiu chiftele traditionale evreiesti. Si se consuma in special in zilele de Hannukah.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...