Renunta la fumat: Ce functioneaza pana la urma?

Eu m-am lasat de fumat acum vreo 8 ani. Fac 9 ani in curand. M-am lasat de fumat de vreo 20-30 de ori, fara succes. Si apoi am reusit sa ma desprind de tot. Nu mi-a iesit din prima. Putini sunt cei care vor reusi din prima incercare.

Trebuie sa recunosc faptul ca am incercat diverse lucruri pentru a ma ajuta sa ma las de fumat. Ceaiuri, tincturi, plasturi, gume, medicamente samd. Ce a dat roade pana la urma?

 

Sa incerci pana cand ti se acreste si incepi sa iti pierzi rabdarea. Dar nu renunti. Iti dai seama ca este un viciu rezistent si te indarjesti sa il elimini. Chiar merita dat afara! Te chinui o gramada sa renunti la el. Este ca o boala dificila care iti da batai de cap dar nu renunti. Mai mult te motivezi sa o tai de pe lista de probleme!

Cel mai mult conteaza sa iti pastrezi proaspat in mine motivul (sau motivele) pentru care te lasi. Eu am avut un motiv super important in minte, unul principal, pe care mi-am concentrat toata atentia la momentul respectiv. Nu era cel mai important, dar a fost cel mai puternic. Era imaginea cu mine intr-un supermarket, alegand intre tigari pentru mine sau fructe pentru copilul meu.

Nu aveam o stare materiala rea. Dimpotriva. Imi permiteam viciul de a fuma.

Dar m-a marcat extrem de tare imaginea de a alege intre tigari pentru mine si ceva folosit pentru fiica mea. Aveam fructe in casa pana la refuz. Dar tot nu mi-am mai dat voie sa risipesc bani pentru un viciu cand stiam ca pot sa fac ceva mai bun cu acei bani. Copilul a fost mereu pe primul loc pentru mine.

Fumatul trebuie eliminat. Este un viciu perfid, pervers, nesanatos, pagubos si urat. Va invit sa il dati afara din viata voastra, putin cate putin, incet-incet, treptat, pas cu pas, tigara cu tigara.

Motivatie sa renuntati la fumat veti gasi si pe blogul meu. Sunt determinata sa ajut cat mai multa lume sa renunte la acest viciu, chiar si prin postari aparent neinsemnate. Fiecare astfel de postare va avea efect in mintea cititorilor. Si sper sa ajute la eliminarea acestui viciu complet inutil.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...