Renunta la fumat: Cu ce poti inlocui tigarile?

Tigarile reprezinta un viciu. Nu ne fac mai puternici. Nu ne fac mai interesanti. Nu ne fac mai maturi si nu ne ajuta sa ne limpezim mintea. Si nu ne ajuta sa ne calmam.

Este un gest pe care noi l-am incarcat cu atatea puteri 😊

Asa incarca unii oameni cu astfel de puteri meditatia, yoga, alergatul, miscarea de dimineata, semnul crucii si multe alte gesturi. Deci, dragii mei. Noi dam putere gesturilor de la care apoi asteptam magie.

Astazi discutam despre tigari si despre lucrurile cu care putem inlocui acest viciu care chiar nu merita sa ocupe loc in vietile noastre:

  1. Fructe de tot felul. Dati-va liber la fructe, in cantitati mici, moderate, in prima parte a zilei. In loc de tigari, mergeti la market si luati-va fructe frumoase, variate, cat de exotice doriti.
  2. Legume proaspete. Le tocati, le amestecati cu uleiuri sanatoase, va faceti o salata. Ocupati-va mainile si gurile cu ceva care va aduce aport de nutrienti si grabeste curatarea plamanilor.
  3. Nuci de tot felul. Portii mici, ca sa nu ne ingrasam aiurea. 2-3 nuci clasice, 2-3 nuci pecan, 2-3 caju, 2-3 migdale.
  4. Bomboane de supt. Cu fructe de tot felul, cu menta, tip caramele, cu aroma de mango, cu plante medicinale, de care doriti. Cu zahar sau cu stevie, cu indulcitori, cu miere, cu sirop de artar. Nu mancati o punga pe zi, ci maxim 4-5. Sunt suficiente. In restul timpului mancam fructe si legume, nuci, vedeti mai sus si mai jos, in lista.
  5. Guma de mestecat. Evident, cu orice aroma doriti. Cu zahar, cu indulcitori, cu aroma de mango, de pepene, de cirese, ce gasiti si voi.
  6. Apa, ceai, cafea, limonada, suc de portocale. Beti lichide care va fac bine, cu guri mici. Tineti-va ocupati cu lucruri sanatoase.
  7. Iaurt. Un borcanas de iaurt va tine departe de tigari pentru minim 2 ore. Este efectul pe care eu l-am simtit si va recomand sa il incercati. Am folosit iaurt clasic si iaurt vegetal (de soia, migdale, cocos). Efectul este foarte curios.

Acestea sunt cele 7 alimente cu care puteti inlocui tigarile. Vi le recomand cu drag si cu incredere. Rau nu va pot face. Doar bine. Si acest lucru se va intampla din momentul in care va lasati de fumat. Doar lucrurile bune va asteapta de acum incolo.

Sa fim sanatosi si sa avem succes in tot ce facem!

S-ar putea să-ți placă și...