Top 3 utilizari minunate pentru capsunile congelate

Aveti si voi capsuni la congelator? Sau ati trecut pe la raionul de legume congelate si ati vazut ca exista si fructe care sunt stocate in lazile uriase din supermarket? Visine, cirese, mure, zmeura, capsuni… Care va fac cu ochiul?

Eu am cumparat inclusiv afine si coacaze congelate, vrac. Si vreau sa va spun ca sunt absolut delicioase. Nu sunt ca atunci cand sunt proaspete dar au marele avantaj de a fi congelate imediat dupa recoltare. Deci sunt aduse la nivel maxim de maturitate.

Cele 3 utilizari minunate ale fructelor congelate, in special capsunile:

  1. Compot – le fierb 10 minute si ofera cel mai gustos compot din lume.
  2. Smoothie – le las putin sa se decongeleze si apoi le bag la blender cu ce ingrediente doresc
  3. Gem preparat pe loc – le incing in ceaun cu putin zahar si coaja de lamaie si fac pe loc cel mai tare gem din lume.

A treia varianta este preferata mea. Niciodata nu o sa uit mirosul de capsuni care se prepara la foc mic, pe aragaz. Este mirosul copilariei mele. Mama facea gem de capsuni si mirosea in toata casa intr-un fel absolut divin.

Clatite cu gem de capsuni proaspat facut? Nu refuza nimeni asa ceva. Si nici paine prajita cu unt si gem de capsuni abia luat de pe foc! Cei dragi chiar merita asa ceva, atat copiii, cat si adultii. Pentru adulti puteti pregati si o cana de cafea fierbinte alaturi. Merge de minune cu gemul proaspat.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...