Ordinea mentala se regaseste si in ordinea din casa

Ne place ordinea in gandire. Este pur si simplu esentiala si ne da voie sa trecem cu usurinta prin zi. Ne ajuta sa ne atingem toate obiectivele si ne da voie sa ajungem mai usor acolo unde ne dorim, sa comunicam mai bine si sa ne descurcam in orice context ne-am afla.

 

Insa ordinea mentala este dependenta de numeroase aspecte din viata noastra, cel putin pentru unii dintre noi.

Pentru mine, ordinea incepe in plan fizic, material. Si apoi se cladeste in plan emotional, psihologic. Pentru mine, aceste doua lumi au tangente multiple si extrem de solide.

Asa ca zilnic, unul dintre ritualurile cu care imi incep ziua este cel de organizare si ordine in casa si la birou. Mi se pare cel mai important lucru pe care sa il realizezi fiindca un spatiu ordonat si organizat este cel mai important pentru activitate realizata eficient, pentru o atitudine serena, calma, calduroasa.

Nu este nevoie de ore intregi de organizare si ordine, caci acest ritual are loc zilnic. Asa ca 15 – 20 de minute ar putea sa fie ultra-suficiente pentru a va face spatiul de locuit si de lucru propice pentru o atmosfera cu adevarat placuta.

La final, tinem cont si de faptul ca pentru o atmosfera placuta avem nevoie de culori care sa ne avantajeze, decoratiuni care sa ne trezeasca amintiri frumoase si arome placute, precum si flori. Asa ca nu ezitati sa folositi culorile pentru a va stimula creativitatea, starea de bine si aromele placute pentru o atmosfera cu adevarat benefica. Portocale, iasomie, trandafiri sau eucalipt? Fiecare stie ce arome i se potrivesc si ii trezesc sentimente minunate.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...