Humus roz delicios: Reteta simpla, cu sfecla rosie, tahini si ulei de masline

Humusul este o gustare sanatoasa, nelipsita din frigiderul unora dintre noi. Spre exemplu, la noi acasa, humusul este un aliment pe care in 8 din 10 zile il avem sigur. Asta pentru ca humusul este o bomba de vitamine, minerale, proteine, fibre si carbohidrati sanatosi.

Va las mai jos reteta de humus roz, pregatit ca orice humus clasic, doar ca la final ii adaug si sfecla rosie:

  • 1 conserva de naut fiert
  • 2 linguri tahini
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare, piper, boia de ardei
  • pudra de chimion un varf de cutit
  • cimbru uscat, oregano uscat
  • 2 linguri sfecla fiarta si data pe razatoare

Cum se pregateste cel mai bun humus din lume? Blenduim toate ingredientele pana cand se obtine o pasta cremoasa si delicioasa. Humusul se poate face si verde, in loc de sfecla folositi patrunjel verde sau busuioc proaspat. Humusul clasic nu are nevoie de sfecla sau de busuioc. Se lasa simplu. Oricum ati face humusul, iese minunat si este o gustare hranitoare, bogata in proteine si fibre.

Succes la retete culinare sanatoase si spor in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...