Legislatia muncii 2021: Salariatul nu are dreptul la preaviz in cazul acestei concedieri?

Legislatia muncii nu va fi niciodata simpla, nici macar in firmele mici, nici in companiile cu multi angajati si automat multi specialisti in legislatia muncii. Pur si simplu trebuie sa tii pasul cu modificarile legislative si trebuie sa stii sa le interpretezi in mod just, corect.

De aceea eu va recomand mereu sa aveti alaturi de voi macar 1 consilier juridic si 1 avocat specializat pe dreptul muncii. Asta pe langa specialistii in legislatia muncii de care oricum aveti nevoie ca de aer. Si as adauga si specialisti in managementul resurselor umane, pe motivare, retentie, recrutare si selectie samd.

Bun. Revenim la oile noastre. Vorbeam zilele trecute cu o persoana care a fost cercetata disciplinar, a fost dispusa decizia de concediere disciplinara si ma intreba cum se face ca nu beneficiaza de preaviz.

Ei bine, nu este nicio supriza faptul ca in cazul concedierilor disciplinare, angajatii nu vor mai beneficia de preaviz. Asta spune legislatia muncii, nicidecum eu. Adica nu impuscati mesagerul.

Asa dificil este sa spui oamenilor faptul ca nu beneficiaza de drepturile la care ei credeau ca sunt pur si simplu indreptatiti! E greu sa fii comentator de legislatia muncii si evident ca mi-as dori tot timpul sa dau doar vesti bune. Insa legislatia muncii este justa pentru toata lumea. Asa ca trebuie sa ne asiguram ca nu favorizam si nu defavorizam pe nimeni. Ne intalnim la mijloc de drum.

Dragi cititori, va reamintesc un lucru important despre sectiunea mea de legislatia muncii. Aceste articole de legislatia muncii si managementul resurselor umane sunt pur informative. Va ajuta sa va faceti o idee mai clara despre legislatia muncii si HR. Va rog sa nu le folositi pentru a lua decizii de ordin juridic fiindca orice situatie in care va regasiti poate sa presupuna si alte variabile de care sa tineti cont, un context aparte, o situatie mai complexa sau mai aparte, informatii unice de la un caz la altul. Asadar, oricand doriti sa luati decizii juridice, este esential sa va sfatuiti cu un specialist in legislatia muncii, cu un expert in legislatia muncii, cu un consilier juridic sau cu un avocat specializat in dreptul muncii. Va recomand sa apelati la ajutor specializat daca sunteti in situatia unui conflict de munca sau credeti ca exista un conflict de munca in devenire.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

 

Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...