Legislatia muncii 2021: Salariatul nu are dreptul la preaviz in cazul acestei concedieri?

Legislatia muncii nu va fi niciodata simpla, nici macar in firmele mici, nici in companiile cu multi angajati si automat multi specialisti in legislatia muncii. Pur si simplu trebuie sa tii pasul cu modificarile legislative si trebuie sa stii sa le interpretezi in mod just, corect.

De aceea eu va recomand mereu sa aveti alaturi de voi macar 1 consilier juridic si 1 avocat specializat pe dreptul muncii. Asta pe langa specialistii in legislatia muncii de care oricum aveti nevoie ca de aer. Si as adauga si specialisti in managementul resurselor umane, pe motivare, retentie, recrutare si selectie samd.

Bun. Revenim la oile noastre. Vorbeam zilele trecute cu o persoana care a fost cercetata disciplinar, a fost dispusa decizia de concediere disciplinara si ma intreba cum se face ca nu beneficiaza de preaviz.

Ei bine, nu este nicio supriza faptul ca in cazul concedierilor disciplinare, angajatii nu vor mai beneficia de preaviz. Asta spune legislatia muncii, nicidecum eu. Adica nu impuscati mesagerul.

Asa dificil este sa spui oamenilor faptul ca nu beneficiaza de drepturile la care ei credeau ca sunt pur si simplu indreptatiti! E greu sa fii comentator de legislatia muncii si evident ca mi-as dori tot timpul sa dau doar vesti bune. Insa legislatia muncii este justa pentru toata lumea. Asa ca trebuie sa ne asiguram ca nu favorizam si nu defavorizam pe nimeni. Ne intalnim la mijloc de drum.

Va salut cu drag si va doresc mult succes la legislatia muncii si in 2021!

S-ar putea să-ți placă și...