Legislatia muncii de la A la Z: Felul muncii se modifica prin act aditional

Legislatia muncii trebuie sa fie prietena buna cu orice angajator si cu orice angajat, nu doar cu specialistii in legislatia muncii. Nu de alta, dar de legislatia muncii avem nevoie mereu, din rolul de angajat, dar si din rolul de angajator.

Astazi discutam despre un subiect extrem de interesant: cum modificam felul muncii unui salariat? Este de ajuns sa modificam fisa de post?

Ei bine, felul muncii se modifica prin act aditional. Acolo trebuie sa existe comun acord intre parti, intre angajator si angajat.

Prin exceptie, functia salariatului poate fi modificata ca urmare a unei sanctiuni disciplinare cu retrogradare. Retrogradarea din functie are loc pe o perioada de maxim 60 de zile si evident ca aici discutam despre eforturi mari.

Retrogradarea din functie se realizeaza dupa cercetare disciplinara si aici e cu cantec. Stiti bine, am mai discutat despre acest lucru. Nu este deloc usor sa treci printr-o procedura de cercetare disciplinara. Sunt pasi clari pe care angajatorii trebuie sa ii respecte si nu se accepta viciile de procedura.

Dragi cititori, va reamintesc un lucru important despre sectiunea mea de legislatia muncii. Aceste articole de legislatia muncii si managementul resurselor umane sunt pur informative. Va ajuta sa va faceti o idee mai clara despre legislatia muncii si HR. Va rog sa nu le folositi pentru a lua decizii de ordin juridic fiindca orice situatie in care va regasiti poate sa presupuna si alte variabile de care sa tineti cont, un context aparte, o situatie mai complexa sau mai aparte, informatii unice de la un caz la altul. Asadar, oricand doriti sa luati decizii juridice, este esential sa va sfatuiti cu un specialist in legislatia muncii, cu un expert in legislatia muncii, cu un consilier juridic sau cu un avocat specializat in dreptul muncii. Va recomand sa apelati la ajutor specializat daca sunteti in situatia unui conflict de munca sau credeti ca exista un conflict de munca in devenire.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

 

Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...