Legislatia muncii de la A la Z: Felul muncii se modifica prin act aditional

Legislatia muncii trebuie sa fie prietena buna cu orice angajator si cu orice angajat, nu doar cu specialistii in legislatia muncii. Nu de alta, dar de legislatia muncii avem nevoie mereu, din rolul de angajat, dar si din rolul de angajator.

Astazi discutam despre un subiect extrem de interesant: cum modificam felul muncii unui salariat? Este de ajuns sa modificam fisa de post?

Ei bine, felul muncii se modifica prin act aditional. Acolo trebuie sa existe comun acord intre parti, intre angajator si angajat.

Prin exceptie, functia salariatului poate fi modificata ca urmare a unei sanctiuni disciplinare cu retrogradare. Retrogradarea din functie are loc pe o perioada de maxim 60 de zile si evident ca aici discutam despre eforturi mari.

Retrogradarea din functie se realizeaza dupa cercetare disciplinara si aici e cu cantec. Stiti bine, am mai discutat despre acest lucru. Nu este deloc usor sa treci printr-o procedura de cercetare disciplinara. Sunt pasi clari pe care angajatorii trebuie sa ii respecte si nu se accepta viciile de procedura.

Va pup cu drag si va doresc o zi minunata si spor la legislatia muncii!

S-ar putea să-ți placă și...