Legislatia muncii explicata: Angajatul care lucreaza intr-un mediu toxic, trebuie sa fie informat

Legislatia muncii trebuie respectata intotdeauna. Si atunci cand este dificil, da.

Astazi stabilim aspecte noi de legislatia muncii pentru ca stiu ca va place acest lucru. V-am obisnuit sa lamurim pas cu pas articole de legislatia muncii si de securitatea muncii.

Dreptul la securitate si sanatate in munca este unul caruia trebuie sa ii dam atentie foarte mare. Si aici trebuie sa studiem cu mare atentie Legea nr. 319 din 2006 a securitatii si sanatatii in munca.

Conform acestei legi a securitatii si sanatatii in munca, angajatorul are obligatia sa ia masurile necesare pentru:
– asigurarea securitatii si sanatatii lucratorilor;
– prevenirea riscurilor profesionale;
– informarea si instruirea lucratorilor;
– asigurarea cadrului organizatorul si a mijloacelor necesare securitatii si sanatatii in munca.

Lucratorii trebuie sa fie informati cu privire la riscurile la care se expun in timpul activitatii. Mare atentie la acest aspect caci nu este un favor pe care il faci salariatului. Nu te poti achita de aceasta obligatie cu jumatate de masura, ci pe deplin.

Asta inseamna ca informezi lucratorul cu privire la toate informatiile despre riscurile la care este expus, inclusiv riscul de toxicitate in mediul de lucru.

Promit sa mai revin cu si mai multe articole de legislatia muncii si de securitatea muncii. Cred ca ar trebui cu totii sa ne instruim in aceste 2 aspecte esentiale pentru bunul mers in companiile noastre si in carierele noastre profesionale.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...