Legislatia muncii simplificata: Concedierea pentru necorespundere profesionala devine nula in aceasta situatie

Legislatia muncii este ca o calatorie la care trebuie sa fii sigur ca vrei sa te inhami. Trebuie sa pleci pregatit, ca sa fii sigur ca ajungi la destinatie in timp util. Si bine ar fi sa ai alaturi de tine oameni pe care te poti baza, care te pot ajuta sa faci dintr-o calatorie complexa, una placuta in acelasi timp.

Dar noi suntem pregatiti pentru ca avem Codul muncii alaturi, unii dintre noi il au si in forma comentata. Si mai avem si legile conexe de care ne servim. Si unii dintre noi am au si marea pasiunea de a citi spete de dreptul muncii. Dar daca aveti si specialisti in legislatia muncii la care sa mai apelati din cand in cand, atunci chiar sunteti pe drumul cel mai bun.

Va spuneam ca imi plac mult spetele de dreptul muncii pentru ca acestea sunt cazuri solutionate in instanta care ne arata noua moduri clare si concrete in care sa vedem legislatia muncii aplicata.

Astazi ne uitam putin catre un subiect de legislatia muncii care mie imi place tare mult: concedierea pentru necorespundere profesionala. Mare atentie la acest subiect, la acest capitol extrem de complex.

Concedierea pentru necorespundere profesionala devine nula in cazul in care salariatul nu a fost evaluat dpdv profesional, conform procedurilor standard.

Stim cu totii faptul ca evaluarea performantelor se realizeaza dupa anumite reguli standard si procedura de evaluare profesionala se va stabili in cadrul Regulamentului intern. Procedura trebuie respectata si dupa ce am trecut prin aceste demersuri, putem sau nu sa discutam despre o eventuala concediere pentru necorespundere profesionala.

Adica nu poti sa constati faptul ca un angajat este necorespunzator dpdv profesional doar fiindca a avut o zi proasta, fiindca are reduceri in vanzari, fiindca si-a pierdut un client important samd. Respectam procedurile impuse de legislatia muncii.

Atat astazi despre necorespundere profesionala dar promit sa mai revin cu alte articole. Stiu ca sunt de interes!

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...