Legislatia muncii simplificata: Formarea profesionala are nevoie de act aditional

Aspectele referitoare la formarea profesionala a salariatilor trebuie sa fie cuprinse in acte aditionale la contractele individuale de munca.

Aceste aspecte se stabilesc prin acordul partilor. Ca multe alte aspecte de legislatia muncii 🙂

Sa spunem ca vreti sa va trimiteti salariatul la formare profesionala in Paris, pe banii companiei, la hotel de 5 stele si in compania celor mai tari traineri ever. Va vine sa credeti ca tot trebuie sa aveti act aditional prin care salariatul sa isi dea acordul?

Nici mie nu imi vine sa cred dar iata ca asa spune legea. Ne intelegem verbal si apoi semnam si hartii prin care sa oficializam intelegerea la care ambii trebuie sa venim cu un acord clar.

Dupa curs, se poate poate ca salariatul sa aiba o perioada in care sa presteze activitate pentru compania care i-a asigurat formare profesionala. Ei bine, detalii precum acest aspect trebuie sa existe undeva, in forma scrisa, cu acordul ambelor parti.

Legislatia muncii nu este simpla dar o simplificam pas cu pas, alineat cu alineat, din Codul muncii si din alte acte care il armonizeaza.

Dragi cititori, va reamintesc un lucru important despre sectiunea mea de legislatia muncii. Aceste articole de legislatia muncii si managementul resurselor umane sunt pur informative. Va ajuta sa va faceti o idee mai clara despre legislatia muncii si HR. Va rog sa nu le folositi pentru a lua decizii de ordin juridic fiindca orice situatie in care va regasiti poate sa presupuna si alte variabile de care sa tineti cont, un context aparte, o situatie mai complexa sau mai aparte, informatii unice de la un caz la altul. Asadar, oricand doriti sa luati decizii juridice, este esential sa va sfatuiti cu un specialist in legislatia muncii, cu un expert in legislatia muncii, cu un consilier juridic sau cu un avocat specializat in dreptul muncii. Va recomand sa apelati la ajutor specializat daca sunteti in situatia unui conflict de munca sau credeti ca exista un conflict de munca in devenire.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

 

Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...