Legislatia muncii simplificata: Instruirea se efectueaza obligatoriu in timpul programului de lucru?

Dragilor, cred ca un angajat, inainte sa stie tot ce misca in profesia sa, ar trebui sa citeasca macar o data Codul muncii. Nu mai spun de alte acte care armonizeaza Codul muncii si ne arata legislatia muncii in mod integral.

Si pentru cei care nu au timp sa citeasca spete de legislatia muncii si alineate din codul muncii, exista postarile acestea simpatice pe blogul meu. Nu sunt experta in legislatia muncii si nici nu m-as duce asa de departe incat sa ma specializez pe aceasta functie.

Dar citesc codul muncii, am crescut printre oameni de legislatia muncii, am cursuri de legislatia muncii (cred ca cele mai tari cursuri din Bucuresti) si am o pasiune exceptionala pentru tot ce inseamna legislatia muncii si spete de dreptul muncii.

Astazi tratam un subiect pe care mi l-a azvarlit un fost coleg de breasla. M-a intrebat daca e normal si de bun simt sa i se ceara sa stea peste program ca sa fie instruit dpdv SSM.

Evident, raspunsul meu este normal. Instruirea SSM se efectueaza in timpul programului de lucru. Deci nu chemati omul de acasa si nu il tineti peste program ca sa il instruiti SSM.

Evident, aici nu punem la socoteala exceptiile de la regula si cazurile extraordinare. Daca se intampla ceva in mod exceptional la voi la firma/ uzina/ fabrica/ companie si angajatorul va solicita sa ramaneti peste program fiindca are loc o instruire exceptionala SSM – PSI, eu as sta. Poate au loc schimbari de ultima secunda, poate sunt lucruri importante care vi se vor transmite. Zic si eu, parerea mea…

Altfel, instruirea SSM ordinara va avea loc in timpul programului de lucru.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...