Legislatia muncii: Angajatorul poate refuza sa aplice sanctiunea propusa de Comisia de cercetare disciplinara?

Dezbatem subiecte de legislatia muncii fiindca doar astfel putem sa ajungem sa le intelegem in mod cat mai simplu. Eu v-am tot oferit astfel de articole de legislatia muncii in care am luat pasaje din Codul muncii si le-am explicat ca pentru omul de rand, in aceeasi categorie fiind si eu. Nu sunt vreun expert in legislatia muncii si nici nu mi-as dori vreodata sa ajung acolo. Imi este arhisuficient sa iubesc legislatia muncii si sa o studiez cu pixul in mana, cu legile care ne spun totul despre relatia dintre angajat si angajator.

Astazi tratam un subiect interesant, legat de cercetarea disciplinara a salariatilor. In acest domeniu au loc unele dintre cele mai interesante experiente din relatia angajator-angajat. Si tot aici gasim si unele dintre cele mai interesante spete de legislatia muncii.

Poate angajatorul sa refuze dispunerea sanctiunii disciplinare pe care o propun membrii Comisiei de cercetare disciplinara? 

Raspunsul este afirmativ. Legislatia muncii spune ca angajatorul poate dispune o alta sanctiune disciplinara decat cea propusa de Comisia de cercetare disciplinara. Evident ca va tine cont de imprejurarile in care s-a comis fapta, comportarea generala a salariatului si nu numai. Angajatorul va motiva de ce alege o alta sanctiune disciplinara.

Daca nu gresesc, angajatorul poate sa aleaga sa nu dispuna aplicarea niciunei sanctiuni disciplinare. Pana la urma, daca are motive intemeiate, de sa nu excluda aplicarea unei sanctiuni disciplinare? Zic si eu. Nu aruncati cu mere! Sau aruncati, insa tineti cont ca mie imi plac merele Ionatan sau Generos de Voinesti 🙂

Va pup cu drag si va doresc multa sanatate!

S-ar putea să-ți placă și...