Gem din zmeura congelata, perfect pentru iernile in care ai ramas fara gem pentru clatite

Este fix la fel de bun ca si gemul din zmeura proaspat culeasa si cumparata de la piata. Nu credeam ca va iesi atat de buna dar iata ca m-am inselat. Invatam din experimente culinare inedite si astazi va arat cat de usor si de simplu se prepara gemul de zmeura congelata.

Ingrediente necesare pentru cel mai bun gem de zmeura congelata:

  • 1 kg de zmeura congelata
  • 1 kg de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat

Punem zmeura la fiert impreuna cu zaharul si cu zaharul vanilat. In functie de oala, de foc, de zmeura, s-ar putea sa va iasa gemul cam in 2 ore, poate mai mult, poate mai putin.

Eu am lasat zmeura pe foc timp de 2 ore, cu aproximatie. Focul a fost mic, mediu. Am pus mai mult zahar fiindca am simtit ca zmeura a lasat multa zeama cand s-a decongelat. Cred sincer ca ar fi mers si mai putin zahar.

Gemul trebuie sa iasa gros, nu ca un magiun de prune, dar ceva in genul acesta. 

In cantitati am pus 1 kg de zmeura dar eu de multe ori pun la foc o punga mica de zmeura, cam 300 de grame. Asta inseamna ca vreau sa fac gem pe loc, cat pentru o tura de clatite. La noi in familie clatitele se fac de la 50 in sus. Altfel mai bine nu te apuci de treaba :)))

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...