Cartofi prajiti? Da, si noi oamenii adulti si in toata firea mancam cartofi prajiti 🙂 Ii iubim chiar si desi ne e rusine sa admitem, ii gatim cu mare bucurie. Rusine de mama, rusine de ce vor spune nutritionistii, rusine de ce ar zice mamicile model care dau copiilor lor doar broccoli la aburi :))
Dar sa tinem cont ca nu mancam zilnic cartofi prajiti si mai ales, ca incercam sa ii mancam acasa. Nu de alta dar ne gandim si la uleiul prajit de o mie de ori, aditivii si potentiatorii de aroma, adaosul de zahar in sosuri si nu numai… Mai jos va invat cum fac cei mai buni cartofi prajiti in cele mai gustoase combinatii din lume 🙂
Combinatia 1: Cartofi prajiti cu sos de iaurt. Sosul de iaurt se prepara din usturoi pisat marunt, sare, iaurt simplu sau iaurt vegetal (de soia). Adaugam si busuioc uscat, cimbru uscat, oregano uscat sau patrunjel proaspat. Sosul este de nota 10! Uneori pun si castraveti in sos si merge de minune. Da, merg bine si castravetii murati, si castravetii proaspeti 🙂 Le-am incercat eu pe toate. Acum chiar par obsedata de cartofi prajiti :))
Combinatia 2: Cartofi prajiti cu ostropel de ciuperci. Ostropelul de ciuperci este o mancare de rosii scazute cu ciuperci si patrunjel mult. Langa ostropel serviti cartofi prajiti si nu veti regreta. Gustul este senzational.
Combinatia 3: Cartofi prajiti cu branza si mamaliga. Cine nu a mancat combinatia asta trebuie neaparat sa o faca pentru ca este pur si simplu geniala. Dumicatul perfect este format din botz de mamaliga, branza veche data pe razatoare, cartofi prajiti inca fierbinti. Si apoi poti sa mori fiindca nu iti mai trebuie nimic :))
Combinatia 4: Cartofi prajiti cu guacamole. Guacamole este avocado pisat marunt cu zeama de lamaie, ceapa tocata marunt, rosii tocate marunt, usturoi putin de tot, sare, piper. In sosul acesta bagati cartofi prajiti si nu veti regreta nimic.
Combinatia 5: Cartofi prajiti cu ou prajit si ketchup. Evident, nu aveam cum sa las deoparte combinatia secolului. Unii oameni ii spun atingerea cuantica :)) Nu exista nimic mai tare decat sa inmoi cartofi prajiti in galbenus de ou prajit. Doar sa fie moale dar nici prea moale. Si sa nu fie spart! Deci cu grija si cu miscari de felina, faceti cateva oua prajite si puneti-le frumos pe farfurie, langa cartofii prajiti. Apoi departati-va usor sa nu deochiati ouale prajite si aduceti ketchup-ul fiindca unii cred cu tarie ca asta este incununarea maxima a acestui fel de preparat :))
Sa fiti sanatosi, sa mancati cu masura si sa va bucurati de mese frumoase alaturi de cei dragi!