Nutritie explicata: Cate calorii contine o simpla cana de cacao cu lapte?

Cate calorii are o banana? Dar un mar mediu? Dar un kilogram de capsuni, acum ca tot au aparut si sunt persoane care vor sa tina dieta cu capsuni?

 

Nutritia cu asta se ocupa, printre multe altele, cu numaratul caloriilor. Si noua tehnicienilor nutritionisti ne place enorm sa numaram calorii. Cu timpul ajungem asa de buni la treaba asta incat ne uitam la o rosie si stim exact cate grame are si cate kcal trebuie sa aiba.

Astazi aflam cate calorii are o cana de cacao cu lapte, cu zahar si fara zahar 🙂

 

Ingrediente defalcate ca in contabilitate:

– 250 ml lapte = 150 kcal

– 1 lingurita de cacao pudra = 12 kcal

– 1 lingurita de zahar = 16 kcal

In total avem cca 190 kcal:

9 g proteine

17 g carbohidrati

9 g lipide

In total o cana de cacao cu lapte ne asigura mai mult de 25% din necesarul zilnic de Calciu, 15% din necesarul zilnic de Magneziu, 17% din necesarul zilnic de Proteine.

Nu e rau pentru o banala cana de cacao cu lapte 🙂 Este chiar o combinatie interesanta pentru cineva care vrea o gustare plina de antioxidanti.

Si daca am vrea sa inlocuim laptele clasic si sa folosim lapte de migdale, de soia sau de ovaz, beneficiile ar fi mult mai mari iar caloriile ar fi mult mai putine 🙂

250 ml de lapte de migdale obtinut din 10 migdale blenduite cu apa plata si un strop de extract de vanilie insumeaza doar 60 de kcal, mult mai putin decat laptele de vaca, care are 170 de kcal per 250 de ml.

Combinatii alimentare, calcule nutritionale, scoate un ingredient si adauga altul, inlocuieste ingredientele cu variante mai slabe dpdv caloric… cam aceasta este munca de tehnician nutritionist. Matematica foarte multa 🙂

Sa fim sanatosi si sa avem succes in tot ce facem!

S-ar putea să-ți placă și...