Nutritie simplificata: Cine duce grija caloriilor in familia ta? O aplicatie!

Cred ca in fiecare familie exista o persoana responsabila cu numarul caloriilor. Sau poate ca ar trebui sa existe, zic si eu. Nu de alta dar e pacat sa mananci 700 de kcal dintr-un baton de ciocolata si sa nu stii ca ai incasat 700 de kcal. Si asta din 5-6 inghituri.

Ei bine, se intampla foarte des sa mancam alimente hipercalorice si sa nici nu stim. Dar de bun simt ar fi sa stim ce am facut, cu alte cuvinte gat de grav am calcat stramb si ce avem de facut ca sa ne reparam miscarea gresita.

Planul meu sportiv pentru o gustare de 300 de kcal (aproximativ 2 clatite mici cu gem de capsuni):

– 40 de abdomene
– 40 de flotari
– 40 de genuflexiuni
– 2 plankuri a cate 60 de secunde fiecare

Recomandarea mea este sa va realizati propriul plan de antrenament pentru fiecare gustarica vinovata in parte. Nu sunt eu in masura sa va spun cat sport sa faceti si daca este sau nu cazul. Exemplul de mai sus este al meu si este doar cu titlu de „Optiunea mea”.

Dar in orice caz, eu va recomand sa va instalati o aplicatie in care sa puteti sa introduceti alimentele consumate si sa aflati cum stati la capitolul calorii ingerate. Nu de alta, dar e bine sa stiti ce ati facut si de ce va ingrasati sau de ce slabiti. Ca sa stiti pe viitor ce sa faceti si ce sa nu mai faceti.

Aplicatia mea preferata este de departe Chronometer. Este gratuita la nivelul la care o folosesc eu. Este o aplicatie super inteligenta si user-friendly, un program super tare in care puteti sa tineti evidenta caloriilor.

Va recomand sa o folositi cu incredere. S-ar putea ca data viitoare cand vreti sa mancati o gustarica sa va razganditi 🙂 Si sa alegeti o optiune muult mai buna si mai sanatoasa!

Sa avem succes in tot ce facem si multa sanatate!

S-ar putea să-ți placă și...