Tagliatelle cu gem de afine si fistic: Delicii italienesti rapide si sanatoase

Ne plac deserturile sanatoase si cu atat mai mult cele simple si rapide. Astazi descoperim un astfel de desert italienesc, inspirat din bucataria italiana, un desert care va cuceri chiar si inima celor care spun ca nu se dau in vant dupa dulciuri 🙂

Desertul de azi este vegan, de post, fara oua, fara lapte, fara niciun aliment nesanatos. Si daca aveti gem facut in casa, deja va spun ca aveti un miracol pe cale sa devina realitate! Mancarea sanatoasa este hrana pentru trup si suflet 🙂

Ingredientele de care aveti nevoie pentru un desert italienesc delicios:

  • 200 de grame de tagliatelle sau alte paste
  • 2 linguri mari de gem de afine sau orice alt gem doriti
  • o mana de fistic
  • scortisoara
  • ulei de masline

Pastele se fierb, se scurg bine de tot de apa, se adauga putin ulei de masline doar cat sa nu se prinda intre ele si apoi gemul si fisticul. Consumati pe loc. Si bucurati-va de un desert pe cat de simplu, pe atat de suprinzator. Este o mancare delicioasa, hranitoare, satioasa si cat se poate de naturala 🙂

Promit sa mai revin cu alte retete simple si rapide, inspirate din bucataria italiana si nu numai.

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...