Mancare asiatica acasa: Orez pufos cu ciuperci Champignon si sos de soia

Ne place mancarea asiatica si uneori este la un pas distanta 🙂 Chiar nu trebuie sa ajungem in Tokio sau in Shanghai ca sa mancam mancare asiatica autentica? Se poate si la noi in Bucatarie?? Haideti sa facem o incercare si sa vedem cat de bine ne poate iesi mancarea asiatica acasa 🙂 S-ar putea sa ne surprindem!

Iata ce ingrediente sunt necesare pentru 4 portii mari de orez pufos cu ciuperci:

  • o cutie de ciuperci Champignon brune sau albe – 1 kg
  • 2 cani orez basmati + 4 cani apa
  • 10 linguri sos de soia
  • 5 linguri ulei de floarea soarelui
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ceapa medie
  • sare, piper, 5 Chinese Spices (anason, cuisoare, scortisoara, piper, fenicul)

Iata si instructiunile necesare ca sa va iasa cea mai buna mancare asiatica acasa la dvs.:

  1. Orezul se pune la fiert intr-o oala antiaderenta. 2 cani de orez au nevoie de 4 cani de apa. Nu amestecam, dam focul mediu, punem capacul, tragem cu ochiul din cand in cand sa fim pe faza cand orezul e gata si apa a disparut.
  2. Ciupercile se spala, se toaca, se pun la sotat cu ulei, sare, piper, ceapa, usturoi, 5 Chinese Spices. Le lasam sa sfaraie, sa isi lase apa, sa se absoarba apa, sa devina lucioase. Acum sunt gata, cand sunt lucioase si apa s-a evaporat. Procesul dureaza cam 30 de minute.
  3. Peste ciupercile deja pregatite vom adauga sosul de soia.
  4. Ciupercile cu sos de soia se combina cu orezul pufos.
  5. Serviti cu increderea o mancare asiatica delicioasa.

In aceasta mancare asiatica puteti include si ardei iute, fulgi de chili, pasta de soia, ceapa verde si orice alte ingrediente vi se par gustoase 🙂

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...