Mancare coreeana cu kimchi: Supa cu kimchi si alge

Adoram mancarea asiatica, indiferent ca este mancare chinezeasca, coreeana, japoneza sau de orice alt fel. Mancarea asiatica are arome pe care nu le gasim in mancarea romaneasca si desi nu spunem ca o bucatarie este mai faina decat alta, vrem sa le degustam pe toate si sa ne bucuram de ele 🙂

Astazi va ofer o reteta de mancare coreeana cu kimchi: Supa cu kimchi si alge de mare.

Ingrediente necesare pentru o mancare coreeana simpla si delicioasa, 2 portii pentru 2 adulti:

  • 2 litri apa plata
  • taitei ramen – 2 pungi
  • 100 g kimchi (varza murata coreeana)
  • 4 linguri sos de soia
  • 2 lingurite pasta de soia fermentata
  • 2 foi mici de alge – Nori
  • 1 lingurita pasta de ardei iute
  • 2 linguri ulei de susan
  • sucul unei limete

Indicatii pas cu pas pentru o reteta de mancare coreeana de nota 10:

  1. Puneti apa la fiert intr-o oala incapatoare.
  2. Cand apa da in clocot, adaugati toate ingredientele. Fara frica 🙂 Si fara nicio ordine anume.
  3. Lasati ingredientele sa fiarba macar 4 minute.
  4. Serviti fierbinte sau cald 🙂

Nu exista mancare mai simpla si mai rapida decat mancarea asiatica si cred ca mancarea coreeana este deosebit de gustoasa. Merita mai multa atentie. Nu este asa de greu sa gatesti mancare coreeana acasa, mai ales daca stii ingredientele si ai un loc de unde sa le cumperi. Eu merg la magazine asiatice unde gasesc mereu ingrediente pentru mancare asiatica, mancare japoneza, mancare chinezeasca, mancare coreeana.

4 ingrediente esentiale in bucataria coreeana: Gochugaru, Gochujang, Doenjang, Ganjang. Sunt ingrediente fara de care este super greu sa prepari mancare coreeana adevarata, mancare coreeana autentica, mancare coreeana traditionala si delicioasa.

Mai jos este salata coreeana Kimchi, esentiala in gastronomia coreeana.

Mai jos este o poza cu un preparat culinar coreean indragit de toata lumea, Kimchi Bokkeumbap. Kimchi Bokkeumbap este orez fiert si combinat cu kimchi si ceapa verde. Traditional, Kimchi Bokkeumbap se serveste cu ou prajit, cate unul de persoana 🙂

In principiu, mancare coreeana se prepara cu legume diverse, verdeturi proaspete, condimente naturale si sosuri aromate. In retetele coreene se foloseste multa ceapa, in special ceapa verde, usturoi, morcov, ardei gras, ghimbir, sos de soia, chili, ardei iute proaspat si multe alte ingrediente.

Promit sa mai revin si cu alte retete asiatice, retete culinare coreene, idei de mancare asiatica pregatita acasa. Mancarea asiatica este super sanatoasa si merita sa fie cunoscuta de catre toti iubitorii de retete sanatoase!

Sa fim sanatosi si sa auzim de bine 🙂

Cititi si:

Mancare coreeana acasa: Gochugaru, Gochujang, Doenjang, Ganjang

Mancare asiatica delicioasa: Supa Miso la plic instant + totul despre pasta de soia fermentata Miso

Mancare coreeana acasa: Supa iute cu ramen si kimchi + 23 de ingrediente esentiale in bucataria coreeana

Cum sa faci orez bob cu bob, in stil asiatic, fara aparat de gatit orez pufos

Mancare asiatica acasa: Supa picanta cu noodles si kimchi

Ciuperci Shiitake: Informatii nutritionale, beneficii pentru sanatate si retete cu shiitake

Mancare asiatica acasa: Ce este kimchi, de unde se cumpara si cum se foloseste?

S-ar putea să-ți placă și...