Mancarea de urzici este absolut minunata si pentru organism dar si pentru o masa gustoasa pe care nu o vei gasi probabil la restaurant 🙂 Este o mancare modesta pe care toata lumea o adora. Mai greu este sa alegi urzicile, sa le speli si sa le pregatesti. Dar va arat cum procedez eu pentru ca treaba sa mearga simplu si rapid 🙂
Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru o mancare delicioasa de urzici, 2 portii pentru adulti:
- 1 kg de urzici
- 5 linguri malai
- 5 catei de usturoi
- sare si piper
- 5 linguri ulei de floarea soarelui sau de masline
Mod de preparare pentru cea mai gustoasa mancare de urzici din lume:
- Spalam urzicile si le culegem frumos. Sa nu aiba impuritati si buruieni. Am vazut eu urzici care aveau printre ele jumatate de padure cu tot cu buruieni, crengi si betisoare :)))
- Punem urzicile la fiert intr-o oala mare, cu o cana de apa.
- Lasam focul mediu, punem sare si piper, mai invartim din cand in cand cand ne amintim :))
- Peste fix 20 – 25 de minute urzicile ar trebui sa fie gata.
- Daca aveti blender vertical de inox, bagati-l in oala cu urzici si faceti-le praf. Daca nu aveti blender de inox si este de plastic, asa cum am si eu, lasati urzicile sa se raceasca si apoi blenduiti-le.
- Punem inapoi urzicile la fiert si adaugam usturoiul pisat marunt si malaiul. Amestecam bine timp de 5-6 minute ca sa fie malaiul super fiert. In functie de malaiul folosit, lasati la fiert mai mult.
- Servim cu paine prajita sau cu mamaliga, evident 🙂 Si daca aveti alaturi si un pahar de vin rosu, ar fi un vis implinit pentru cei dragi!
Mancarea de urzici este absolut minunata. Merita tot efortul. Este o mancare pe care trebuie sa o pregatesti macar de 5-6 ori intr-o primavara obisnuita. Urzicile scad colesterolul, trigliceridele, regleaza tranzitul, previn obezitatea si au multe alte beneficii si mai wow.
Sanatate maxima va doresc si mult succes in tot ce faceti!