Legislatia muncii simplificata: Contractul de munca poate inceta in 4 moduri

Legislatia muncii simplificata se livreaza zilnic pe acest blog. De altfel, este un blog foarte zen si aici public tot ce ma fascineaza pe mine si subiectele despre care scriu cu drag.

Legislatia muncii este un astfel de subiect, unul care ma pasioneaza si despre care citesc zilnic.

Astazi stabilim cele 4 moduri prin care un CIM (contract individual de munca) poate sa inceteze.

Contractul individual de munca poate inceta:

1. De drept (exista mai multe situatii delimitate in legislatia muncii)
2. Prin acordul partilor
3. La initiativa salariatului, prin demisie
4. La initiativa angajatorului, prin concediere.

Evident ca indiferent de modul in care un contract de munca inceteaza, respectam regulile impuse de lege. In acest sens, va recomand sa cititi codul muncii si sa stabiliti ce reguli se respecta la demisie, la concediere, la incetarea de drept sau prin acordul partilor. Situatiile difera si este bine sa stim cu ce se mananca fiecare dintre ele.

Dragi cititori, va reamintesc un lucru important despre sectiunea mea de legislatia muncii. Aceste articole de legislatia muncii si managementul resurselor umane sunt pur informative. Va ajuta sa va faceti o idee mai clara despre legislatia muncii si HR. Va rog sa nu le folositi pentru a lua decizii de ordin juridic fiindca orice situatie in care va regasiti poate sa presupuna si alte variabile de care sa tineti cont, un context aparte, o situatie mai complexa sau mai aparte, informatii unice de la un caz la altul. Asadar, oricand doriti sa luati decizii juridice, este esential sa va sfatuiti cu un specialist in legislatia muncii, cu un expert in legislatia muncii, cu un consilier juridic sau cu un avocat specializat in dreptul muncii. Va recomand sa apelati la ajutor specializat daca sunteti in situatia unui conflict de munca sau credeti ca exista un conflict de munca in devenire.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

 

Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...