Legislatia muncii A-Z: Demisia fortata si demisia in alb

Legislatia muncii nu este deloc simpla, nici pentru angajatori, nici pentru angajati, nici pentru specialistii in legislatia muncii. Insa exista si anumite aspecte ce tin de legislatia muncii si sunt super simple si de bun simt.

Spre exemplu, stim cu totii ce este o demisie in alb si de ce nu avem voie sa solicitam sau sa se puna vreodata problema de asa ceva. Demisia in alb este o hartie in care avem instiintarea salariatului ca demisioneaza, cu semnatura. Data se pune cand doreste angajatorul… Este o treaba ilegala, stim cu totii si nu are rost sa o mai discutam.

Apoi mai exista si cererea de demisie, din partea angajatorului. Il prinde pe angajat cu vreo prostie facuta si ii spune: Dom’le, tu de azi nu mai lucrezi aici. Scrie-ti demisia.

Nici asta nu este corect. Angajatorul care trebuie concediat disciplinar trebuie concediat disciplinar. Si cel care nu corespunde profesional trebuie concediat pentru necorespundere profesionala. Samd.

Demisia trebuie sa reprezinte vointa unilaterala a angajatului de a inceta raporturile de munca. Demisia nu trebuie ceruta, fortata, conditionata, smulsa cu santaj samd. Omul isi da demisia cand nu isi mai doreste sa lucreze cu noi. Si noi il concediem cand nu mai dorim sa lucram cu el si avem si temei legal.

Sa fim sanatosi si sa avem succes in tot ce facem!

S-ar putea să-ți placă și...