Legislatia muncii simplificata: Munca suplimentara in telemunca? Este posibil?

Legislatia muncii simplificata: Munca suplimentara in telemunca? Este posibil?

Munca suplimentara reprezinta un capitol extrem de important pentru toti angajatorii. Nu cred sa existe vreun departament in care sa nu se lucreze la un moment dat si peste program. Fiindca trebuie si legislatia muncii spune si cum trebuie sa se desfasoare munca suplimentara.

Astazi stabilim daca avem voie sa efectuam ore suplimentare in telemunca 🙂 Pam Pam!

Nu de alta, dar am tot auzit vorbe pe la multi HR-isti, ca telemunca ar fi incompatibila cu munca suplimentara. Care ar fi motivul? Si de ce ar fi incompatibile cele doua concepte?

Ei bine, cand esti in telemunca si esti denumit telesalariat, ai voie sa faci ore suplimentare.

Atat doar ca orele suplimentare se efectueaza la cererea expresa a angajatorului, in scris. Si tu esti de acord in scris. Si apoi poti sa muncesti peste program 🙂 Voila!

Legislatia muncii nu este simpla dar poate fi simplificata.

Promit sa mai revin cu articole de legislatia muncii, de managementul resurselor umane, de psihologia muncii si nu numai. Nu de alta dar ma pasioneaza si incep cursuri noi in domeniu. Deci tineti-va tari caci vor veni articole buuune si interesante pe tot ce tine de relatiile de munca 🙂

Dragi cititori, va reamintesc un lucru important despre sectiunea mea de legislatia muncii. Aceste articole de legislatia muncii si managementul resurselor umane sunt pur informative. Va ajuta sa va faceti o idee mai clara despre legislatia muncii si HR. Va rog sa nu le folositi pentru a lua decizii de ordin juridic fiindca orice situatie in care va regasiti poate sa presupuna si alte variabile de care sa tineti cont, un context aparte, o situatie mai complexa sau mai aparte, informatii unice de la un caz la altul. Asadar, oricand doriti sa luati decizii juridice, este esential sa va sfatuiti cu un specialist in legislatia muncii, cu un expert in legislatia muncii, cu un consilier juridic sau cu un avocat specializat in dreptul muncii. Va recomand sa apelati la ajutor specializat daca sunteti in situatia unui conflict de munca sau credeti ca exista un conflict de munca in devenire.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

 

Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...