Retete dieta mediteraneana: Paste cu ansoa, ton si masline

Retetele inspirate din dieta mediteraneana sunt mereu la moda. Si nu este o moda trecatoare fiindca dieta mediteraneana este in topul celor mai sanatoase diete din lume. Dieta mediteraneana ofera protectie pentru ficat, rinichi, sistemul cardiovascular, sistemul nervos si pentru tonusul emotional 🙂 Dieta mediteraneana este dieta fericirii.

Astazi va ofer o reteta inspirata din dieta mediteraneana, pasta cu ansoa, ton si masline, 3 dintre cele mai simbolice ingrediente ale acestei diete.

Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru a pregati 2 portii mari, pentru 2 adulti seriosi:

  • 200 grame paste de grau dur
  • 8 ansoa
  • 2 conserve mici de ton
  • 2 maini de masline negre
  • 4-5 fire de patrunjel tocat marunt
  • 6 linguri de ulei de masline
  • sare si piper
  • ardei iute (optional)
  • boia de ardei iute

Iata cum pregatim cele mai gustoase paste in stil mediteranean: 

  1. Fierbem pastele al dente si le lasam la scurs cateva secunde.
  2. Intr-o tigaie incapatoare vom incinge pastele, adaugam ansoa, ulei de masline, sare si piper, ardei iute.
  3. Lasam totul pe foc maxim 5 minute si apoi adaugam tonul din conserva si patrunjelul tocat marunt, plus maslinele fara samburi.
  4. Presarati putina boia iute sau dulce pe deasupra, pentru aroma, culoare si antioxidanti.
  5. Stingem focul dupa 2 minute si servim cu un pahar de vin rosu alaturi 🙂

Daca nu aveti vin rosu, puteti servi orice alta bautura preferata, inclusiv limonada sau ceai 🙂

Mancarea mediteraneana este mai simpla decat ne asteptam. Nu mergem pana in Grecia sa mancam mancare mediteraneana autentica si sanatoasa. Este posibil si acasa la noi, din ingrediente pe care le stim si la care avem acces mereu. Si cu un buget chiar foarte ok, as putea sa adaug 🙂

S-ar putea să-ți placă și...