Mancare italieneasca acasa: Tortellini cu sos de rosii, spanac si parmezan

Iubim mancarea italieneasca si adesea o pregatim acasa. Nu este treaba simpla dar nici imposibila. Iar cu retetele pe care le gasim pe internet, am putea chiar sa devenim super priceputi in a pregati mancare italieneasca exact ca la restaurant 🙂

Astazi va ofer o reteta simpla pe care eu o folosesc super des. Sunt tortellini cumparati, nu facuti in casa. Asta pentru ca nu cred ca as avea asa de multa rabdare sa pregatesc tortellini pentru 2 adulti si 2 copii care mananca muult. Asa ca prefer sa iau tortellini de la magazin.

Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru tortellini cu sos de rosii, spanac si parmezan:

  • 500 g tortellini
  • 500 g sos de rosii sau rosii pasate
  • o mana de spanac verde
  • parmezan
  • sare, piper
  • 5 linguri ulei de masline
  • oregano uscat, cimbru uscat, busuioc uscat
  • 5 catei de usturoi pisati marunt

Fierbem tortellini cum scrie pe pachet. Aveti nevoie de o oala cu apa clocotita in care adaugati tortellini si ii lasati la fiert cam 10 minute. Maaxim. Sau pana sunt suficient de fierti pentru gustul dvs.

Separat punem sosul de rosii la fiert. Adaugam uleiul de masline, o cana de apa, sare, piper, oregano uscat, cimbru uscat, busuioc uscat, usturoi pisat marunt. Lasam sosul sa fiarba macar 5-6 minute.

Tortellini se pun in sos si se stinge focul. Adaugam spanacul si radem parmezan pe deasupra. Serviti cu incredere! Si cu un pahar de vin rosu, daca tot mancam mancare italieneasca 🙂

S-ar putea să-ți placă și...