Paste cu pesto si parmezan: Retete sanatoase si gustoase de paste in stil italian

Este o mancare delicioasa, sanatoasa, eleganta, pe care o poti pregati in 15 minute si apoi o poti pune pe orice masa festiva, inclusiv la Revelion, Craciun, Paste si alte ocazii super speciale. Cred ca este o mancare sanatoasa cat timp pastram portia la nivel corect, normal.

Despre portia normala de paste am mai vorbit de curand. Va spuneam eu ca 100 de grame de paste (cantarite in stare uscata) sunt suficiente pentru un adult. Cand vor fi fierte, vor cantari mai mult. Si punem la socoteala si faptul ca vor avea sos, branza, legume, verdeturi, deci nu veti pleca de la masa infometati.

 

Astazi va prezint o reteta super delicioasa, extrem de eleganta, cu specific italian. Discutam despre paste cu pesto si parmezan.

Iata ce ingrediente sunt necesare pentru paste delicioase cu sos pesto si parmezan:

  • 200 de grame de paste
  • 6 lingurite de sos pesto
  • parmezan
  • sare, piper, ardei iute
  • 6 linguri ulei de masline

Pastele se fierb al dente si apoi se strecoara. Cand sunt inca fierbinti, adaugam sosul pesto, uleiul de masline, sarea, piperul, ardeiul iute si apoi si parmezanul. Ardeiul iute si parmezanul sunt optionale. La fel si uleiul de masline fiindca in sosul pesto avem ulei de masline insa mie nu mi se pare suficient. Dar asta sunt eu. Voi poate ca nu vreti ulei de masline cat vreau eu, adica mult 🙂

Aceasta este cea mai simpla reteta de paste cu sos pesto si parmezan. Nici ca se putea mai rapida si mai simpla. Si va asigur ca sunt pastele care vor cuceri inimi, de la mic la mare. Este o mancare sanatoasa, satioasa, hranitoare, o mancare perfecta pentru copii si pentru adulti.

Sosul pesto se poate face acasa din: busuioc proaspat, muguri de pin, usturoi, sare, piper, ulei de masline, parmezan, nuci (totul se blenduieste)

Sau puteti sa cumparati sosul deja pregatit si va asigur ca este super delicios si asa. Nu e mare chestie! Adica sa nu va faceti griji ca pastele nu mai ies asa de italiene daca nu aveti sos pesto facut in casa si pisat la mojar, asa cum ar face orice Nona 🙂 (Nona este bunica la italieni).

Deci, curaj si spor! Faceti paste cu sos pesto si parmezan si veti dori sa repetati experienta. Este o experienta uluitoare, nu doar culinara. Parca esti acolo, in Italia. Toscana, Firenze, Rimini, Milano, Roma 🙂

Sa fiti sanatosi, sa mancati bine si sa va mearga bine pe toate planurile!

S-ar putea să-ți placă și...