Top 7 ingrediente cheie pentru a gati mancare asiatica la tine acasa

Mancarea asiatica da dependenta din momentul in care te-ai prins cum se combina corect ingredientele de baza! Si nu este deloc imposibil sa gatiti mancare asiatica acasa. Mergeti si mancati la restaurante asiatice de 2-3 ori si veti vedea ca aromele asiatice va vor impresiona pentru totdeauna si apoi, cu rabdare, veti reusi sa reproduceti acasa la voi mancarurile preferate.

Ghimbirul din poza de mai jos este „vinovat” pentru cele mai multe preparate asiatice de nota 10 🙂 Adauga-l in mancare si deja incepe sa miroasa a mancare asiatica in bucataria ta 🙂

Eu am ramas iremediabil indragostita de mancarea asiatica dupa ce am mancat cateva feluri de mancare traditionale in restaurantele lor. Si urmarea fireasca a fost sa merg sa imi cumpar ingrediente asiatice din magazinele cu specific asiatic.

Nu sunt asa de scumpe cum le credem noi si de cele mai multe ori le folosesti cu economie si ajungi sa le termini foarte greu. Sosul de soia chiar nu este asa de scump daca stii de unde sa il cumperi si nici nu trebuie sa pui pana la refuz in mancare. Este de ajuns sa folosesti o lingura de sos de soia la un bol de orez si aroma devine incredibila 🙂

Iata care sunt ingredientele pe care eu le consider cheie pentru a pregati mancare asiatica delicioasa si super sanatoasa:

Pasta Miso – pasta de soia fermentata. Pe langa faptul ca sta la baza a zeci de retete asiatice, este elemental cheie pentru supa Miso. Este si plina de probiotice, motiv pentru care este un superaliment pe care numerosi medici si nutritionisti il recomanda pentru refacerea florei intestinale.

Mai jos este pasta miso japoneza 🙂

Asa arata pasta Miso rosie, bio 🙂 Exista si pasta Miso alba, precum si pasta Miso mai fluida

Mai jos este pasta de soia fermentata in stil corean 🙂

Mai jos este supa Miso, cea mai faimoasa supa asiatica, in care se fierb legume, alge, ghimbir, pasta Miso, sos de soia

Sos de soia si tofu – nu se poate fara sos de soia si probabil ca nici fara tofu fiindca aceste doua ingrediente stau la baza a sute sau mii de retete asiatice. Doar sa fie din ingrediente naturale. Nu folosesc sos de soia care sa contina coloranti si monoglutamat.

Ghimbir proaspat, ghimbir murat si ghimbir pudra. Supa Miso are nevoie de ghimbir dar si legumele trase iute la tigaie au nevoie de ghimbir. Orice mancare asiatica devine sim ai buna cu ghimbir adaugat.

Mai jos este ghimbir murat, pus de mine. Este delicios si super sanatos.

Mai jos este pasta de ghimbir si este absolut geniala 🙂

5 Chinese Spices este un mix de condiment esentiale pentru mancarea asiatica. Eu il am in permanenta in casa si nu m-as vedea fara el. Este aroma cea mai autentica pentru orice mancare asiatica, inclusiv pentru supe cu taitei 🙂

Ardei iute – orice mancare asiatica poate suporta cantitati considerabile de ardei iute. Si neaparat stingeti cu bere Asahi dupa  Este o bere japoneza cu o aroma aparte. In mancarea mea asiatica folosesc fulgi de ardei iute, ardei iute intreg, sos de chilli, pasta de ardei iute, pudra de chilli si orice alta combinatie exista. Cel mai tare effect al ardeiului iute este ca te pufneste rasul in cel mai euphoric mod cu putinta. Asta pentru ca stimuleaza endorfinele <3 In poza de mai jos sunt pachetele de primavara in foi de orez si sos de chilli 🙂

Mai jos aveti sos de chilli, sos dulce acrisor, sos de stridii, muguri de bambus, 5 Chinese Spices, ghimbir. Daca le aveti pe acestea in bucatarie, sunteti 100% siguri ca puteti pregati mancare asiatica sanatoasa si delicioasa.

Foi de alge pentru retete de mancare asiatica delicioasa 🙂 Sunt folosite pentru sushi dar si pentru supele asiatice.

Salata de  muraturi in stil asiatic. Este de baza daca vreti sa pregatiti retete asiatice.

Foi de orez pentru pachetele de primavara. Sunt absolut esentiale daca stiti ca sunteti pasionat de aceste preparate faimoase in bucataria asiatica 🙂

 

Taitei de orez, taitei Udon, foi de orez si orez. Chiar nu avem cum sa facem mancare asiatica fara aceste ingrediente, fara a ne limita la ele. Sunt asa de multe ingredient pe baza de orez: foi de orez pentru pachetele de primavera, otet de orez, taitei de orez cu sau fara tapioca, taitei de grau pentru supa si legume stir fry, taitei udon din grau, taitei soba din hrisca  Nu ma provocati sa le enumar pe toate pe care le-am mancat eu pana acum ))

Aici aveti taitei udon, in stil japonez, esentiali pentru cei care adora mancarea asiatica cu taitei 🙂

Orezul ar trebui sa fie din cel specific asiatic, care se face bob cu bob.

Si daca vreti orez asiatic bob cu bob, va sfatuiesc sa va luati o oala antiaderenta. O cana de orez are nevoie de 2 cani de apa, foc mic si capacul pus. Nu amestecati. Asteptati pana cand apa s-a evaporat. Stingeti focul si rasfirati orezul cu o furculita 🙂

Alge – alge brune, alge verzi, alge uscate, alge murate, you name it  Eu prefer si foile de orez care se folosesc la sushi pentru ca sunt ieftine si la indemana. Doar rup o foaie de alge si o bag in supa miso si apoi pot sa mor fiindca nu mai vreau nimic si as muri fericita.

Ciuperci Shiitake, champignon, ciuperci urechi de lemn, orice ciuperci aveti la dispozitie 🙂 Mai jos sunt ciuperci Shiitake pe care eu le ador si pe care le puteti cumpara de la magazinele asiatice.

Ceapa verde, ghimbir, lamai, limete si coriandru – de baza in bucatarie pentru toti iubitorii de mancare asiatica.

Kimchi – este varza murata in stil asiatic, cu sos de soia, sos de peste, boia de ardei, sos de chili, ghimbir si alte ingrediente specific asiatice. Eu cumpar kimchi de la magazinele cu mancare asiatica si este intotdeauna un ingredient perfect de pus in legumele trase la tigaie sau in supele asiatice picaaaante 🙂

Supele cu alge si cu ghimbir sunt dementiale. Adaugi si putin sos de soia, ardei iute si deja ai cea mai autentica mancare asiatica din lume. Si vreau sa va spun un secret super: mancarea asiatica se face in 10 – 15 – 20 de minute maxim! Asta da veste, mai ales pentru gospodinele care se tem sa petreaca prea mult timp in bucatarie )) Printre ele ma numar si eu, stati linistite. Locul meu preferat este in dormitor, cocotata in varful patului, cu un vraf de carti si markere colorate ))

Va pup cu drag maxim!

Cititi si:

Mancare coreeana acasa: Gochugaru, Gochujang, Doenjang, Ganjang

Mancare asiatica delicioasa: Supa Miso la plic instant + totul despre pasta de soia fermentata Miso

Mancare coreeana acasa: Supa iute cu ramen si kimchi + 23 de ingrediente esentiale in bucataria coreeana

Cum sa faci orez bob cu bob, in stil asiatic, fara aparat de gatit orez pufos

Mancare asiatica acasa: Supa picanta cu noodles si kimchi

Ciuperci Shiitake: Informatii nutritionale, beneficii pentru sanatate si retete cu shiitake

Mancare asiatica acasa: Ce este kimchi, de unde se cumpara si cum se foloseste?

S-ar putea să-ți placă și...