Sirop de papadie sanatos si gustos: Reteta simpla si rapida de sirop facut in casa

Siropul din plante medicinale este sanatate curata si va invit sa achizitionati carti de retete de siropuri naturale, din flori, plante medicinale, plante aromatice samd. Cred ca este absolut minunat sa ne putem pregati in casa propriul sirop. Astazi va voi povesti cum am pregatit cu succes maxim sirop de papadie, adica sirop din flori de papadie. A iesit minunat, gustos, simplu si usor.

Pentru a obtine siropul de papadie am folosit urmatoarele ingrediente:

  • 10 maini de flori de papadie
  • 5 litri de apa
  • 4 kg de zahar
  • 2 lamai

Cum se obtine sirop de papadie natural, simplu si usor, acasa:

  1. Florile de papadie se culeg, doar capetele, fara codita.
  2. Florile de papadie se clatesc in apa rece ca sa nu aiba insecte si praf.
  3. Florile de papadie se pun la fiert in apa suficienta pana cand incepe clocotul si inca 5 minute in plus.
  4. Stingem focul si lasam capacul pus peste oala cu flori de papadie timp de aproximativ 20-24 de ore.
  5. A doua zi, strecuram florile de papadie si ne ramane doar fiertura.
  6. Fiertura de flori de papadie se pune la fiert la foc mic impreuna cu zaharul si cu sucul de lamaie.
  7. Lasam siropul sa fiarba pana cand zaharul este perfect topit si siropul a scazut un pic, macar 1-2 degete.
  8. Stingem focul la sirop si incepem sa il turnam cu polonicul in sticle de sticla sau in borcane de sticla, asezate pe furculite de inox ca sa nu se sparga.
  9. Punem imediat capacul si strangem bine. Vrem sa se creeze un spatiu steril si pentru asta siropul trebuie sa fie fierbinte cand e pus in sticle.
  10. Dati sticlele intr-o camara rece, beci, pivnita, loc mai racoros.

Aici sunt florile de papadie spalate si clatite.

Aici sunt florile de papadie la fiert la foc mic. Imediat ce clocoteste apa, numarati 5 minute si stingeti focul.

Dupa 24 de ore, strecuram lichidul si florile se vor arunca. Lichidul ramas se pune la fiert impreuna cu zaharul si sucul de lamaie pana cand se formeaza siropul de papadie.

Aici este siropul de papadie dupa 1 saptamana, limpede si frumos, super gustos, extrem de aromat. Are si beneficii pentru sanatate dar sincer nu stiu care sunt fiindca nu am apucat sa ma documentez. In orice caz, eu il pun in limonada, in ceai si chiar in apa minerala 🙂 Are super efect!

Siropul de papadie se bea diluat cu apa, in principiu, dar merge si in ceai. Daca aveti apa rece, veti putea obtine cea mai gustoasa bautura din lume, doar adaugam 2-4 linguri de sirop de papadie. Va garantez ca o sa va placa enorm.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce va propuneti!

S-ar putea să-ți placă și...