10 nuci bogate in proteine si grasimi sanatoase

Imi plac listele de alimente sanatoase. Le vad zilnic, le am lipite pe usa de la frigider sau pe interiorul usilor dulapurilor de bucatarie. Asa ca orice fac, revad alimentele sanatoase pe care stiu ca trebuie sa le vad la magazin. In timp, vor deveni obisnuite pentru toata familia.

Astazi dam o atentie mai mare unei categorii importante de alimente: nucile. Sunt bogate in proteine, fibre si grasimi sanatoase. Le mancam cu masura pentru ca sunt gustari bogate in calorii. Si ne bazam pe ele indiferent daca este perioada de post, indiferent ca suntem vegani, vegetarieni sau nu.

Iata lista celor 10 nuci bogate in proteine si grasimi sanatoase:

  1. Migdale
  2. Nuci
  3. Fistic
  4. Pecan
  5. Macadamia
  6. Caju
  7. Muguri de pin
  8. Nuci braziliene
  9. Alune de padure
  10. Arahide

Recomandarea specialistilor in nutritie este sa mancam nucile cu moderatie. Fistic putem manca aproximativ 30 de grame pe zi. La fel si alune de padure, precum si arahide sau caju. Nucile pecan se mananca in jur de 4 jumatati pe zi. Migdalele se consuma si ele in cantitate de aproximativ 30 de grame pe zi.

Desigur ca in functie de greutate, varsta, stil de viata (sedentar, activ, sportiv), sex, medicii nutritionisti ne vor aloca o cantitate mai mica sau mai mare de nuci. Cantitatile sunt gandite in functie de necesitatile noastre nutritionale dar si de ce contine restul meniului. Nu vrem sa exageram cu grasimile si nici cu nivelul caloriilor pe care mai apoi tot noi va trebui sa le ardem 😊

Sa fim sanatosi si sa avem succes in tot ce facem!

S-ar putea să-ți placă și...