Mancare italiana acasa: Paste in 3 culori cu ulei de masline si parmezan

Daca ai in casa un pachet de paste, poti fi sigur ca masa e gata in cateva minute. Italienii obisnuiesc sa fiarba o mana de paste, stropesc totul cu putin ulei de masline, adauga un praf de sare si niste rucola si au masa gata. Mancare italiana acasa, gata in cateva minute, sanatoasa si doar din ingrediente integrale. Astazi va ofer un astfel de exemplu de reteta de mancare italieneasca delicioasa, pe cat de simpla si banala, pe atat de savuroasa si sanatoasa.

Iata ce ingrediente am folosit eu pentru 2 portii mari de paste:

  • 300 de grame de paste cantarite in stare uscata
  • 30 de masline fara samburi
  • 6 linguri de ulei de masline
  • parmezan sau pecorino
  • sare, piper, un catel de usturoi
  • fulgi de ardei iute

Mod de preparare al unei retete italiene delicioase si super simple:

  1. Fierbem pastele al dente, conform instructiunilor de pe pachet. Le scurgem, nu le clatim.
  2. Pastele fierbinti, imediat ce au fost scurse, se vor pune intr-un bol incapator.
  3. Adaugam maslinele fara samburi, uleiul de masline, sare, piper, ardei iute si un catel de usturoi pisat ca pentru mujdei.
  4. Amestecam totul bine si lasam caldura de la paste sa incinga aromele de la restul ingredientelor.
  5. La final adaugam pecorino sau parmezan ras pe deasupra si servim.

Este o mancare divina, cel putin spus! Este o reteta simpla si rapida, perfecta pentru situatia in care doriti ceva bun in cateva minute. Tehnic, reteta poate fi gata in 15 minute, cam cat este necesar pentru fierberea pastelor. Simplu si bun!

Voi mai reveni cu retete italiene si idei de mancare italiana acasa asa ca va invit de pe acum sa ma urmariti. Vreau sa descoperim impreuna retete italiene simple si rapide, autentice, traditionale si moderne, adaptate noilor nevoie de hrana sanatoasa pregatita rapid, ca pentru generatia noua 🙂 Stiti voi, generatia in care vrem mancare buna, sanatoasa, rapid, ieftin si fara efort! Si se poate, fiti pe pace 🙂

Pontul meu principal este sa nu clatiti pastele dupa ce le fierbeti ca sa le ajutati sa prinda mai bine aroma celorlalte ingrediente. Orice sos adera mai usor la pastele fierte si neclatite.

Un alt pont este sa cantariti pastele inainte sa le fierbeti ca sa stiti exact cate portii va ies. Nu ar fi o problema majora daca va iese o portie in plus, fiindca o puteti pune la pachet la serviciu a doua zi 🙂 Pastele sunt uneori mai bune a doua zi! Asa zice sotul meu.

Insa tinem cont de faptul ca un adult ar trebui, in medie, sa consume 100 de grame de paste la o masa. Iar aceasta 100 de grame se cantareste cand pastele sunt uscate, slava cerului. Daca le cantaream cand erau fierte, probabil ca era o portie care chiar nu ajungea nimanui. Dar fiind cantarite in stare uscata, va dati seama ca ele se umfla la fiert si ajung sa isi dubleze volumul. Deci ne saturam dintr-o portie de 100 de grame de paste si nici nu ne ingrasam daca stim sa echilibram corect portiile, mesele din timpul zilei si ingredientele pe care le punem in paste.

Va invit sa ma urmariti pentru si mai multe retete italiene!

S-ar putea să-ți placă și...