Trandafirii din soiul Damascena, numiti si trandafiri de Damasc sunt cei mai aromati, parfumati si placuti trandafiri din lume. Cel putin pentru mine 🙂 Unul dintre motive este faptul ca nu te poti bucura de ei doar in vaza, in buchet, ci si dupa ce petalele s-au ofilit.
Trandafirii de dulceata sunt perfecti pentru dulceata, sirop de trandafir, trandafirata si pentru ceaiuri naturale.
Cum se recolteaza trandafirii de dulceata? Petalele se smulg cu grija si se intind pe foi de hartie, pe balcon, la soare. Au nevoie de soare ca sa se usuce rapid si sa isi pastreze culoarea si aroma. Alaturi de petale de trandafiri puteti usca si boboci de trandafiri. Se vor usca frumos iar apoi ii puteti pune in apa fierbinte pentru a pregati o infuzie uimitoare de trandafir. Ceaiul din petale de trandafiri este absolut delicios, cel mai parfumat din cate exista, cel putin pentru mine 🙂
Cat lasam petalele in apa fierbinte la infuzat? Maxim 2-3 minute, as spune eu 🙂 Ceaiul din petale si boboci de trandafiri se combina minunat si cu ceaiul verde, ceaiul alb si ceaiul Rooibos 🙂
Sanatate maxima si mult succes la ceaiuri sanatoase!