Smoothie de afine cu zmeura si banane: Detox si Antioxidanti la pachet

Afinele, murele si zmeura sunt printre fructele cu cel mai ridicat nivel de antioxidanti din lume. Le consumam destul de des, ori in stare proaspata, ori in stare congelata. Ideea este ca ambele variante sunt bogate in antioxidanti si au capacitate de a ne ajuta organismul sa isi realizeze propriile procese de detoxifiere.

Ficatul este principalul organ care poate realiza detoxifierea organismului, adica filtrarea toxinelor. Mai departe, rinichii sunt si ei esentiali in proces, fiinca ei realizeaza o buna parte a actiunii de eliminare de toxine.

Insa tot organismul se detoxifiaza in mod eficient atunci cand hrana este de calitate. Iar aici ma refer la fructe, legume, verdeturi, cereale integrale, nuci si seminte, uleiuri de calitate buna, presate la rece.

O reteta de smoothie de detoxifiere si bogata in antioxidanti este cea de azi si sper sa va inspire sa va folositi blenderul mai des 🙂

Ingrediente necesare pentru 2 smoothie-uri mari:

  • 200 grame zmeura
  • 200 grame afine
  • 200 grame mure
  • 2 banane
  • o cana de apa plata

Blenduim toate ingredientele si obtinem un smoothie gros, consistent, delicios si hranitor. Desigur, daca doriti, puteti sa mai adaugati o cana de apa pentru a obtine un smoothie mai subtire. Merge de minune si la pachet, pentru gustarea de dimineata sau de pranz. Tine de foame, are multe fibre, regleaza tranzitul intestinal si stimuleaza arderea grasimilor datorita antioxidantilor din fructele de padure.

Multa sanatate si succes la retete culinare sanatoase!

S-ar putea să-ți placă și...