Dulceata de trandafiri fara fierbere, gata in 2 ore. Pasta de trandafiri la borcan

Eu ii spun dulceata dar cred ca mai degraba este o pasta de petale de trandafiri. Am folosit trandafiri de dulceata, acel soi special de Rosa Damascena din care se extrage uleiul de trandafiri si extractul de trandafiri. Cred ca este un remediu extrem de puternic pe care il avem la indemana in numeroase gradini din Romania.

Eu, spre norocul meu absolut, am cateva tufe mari de trandafiri de dulceata chiar in curtea casei de la tara. Asa ca sunt o norocoasa si ma ocup destul de mult sa preserv petalele de trandafiri din aceste tufe. Mergem des la curte, in special pentru a petrece timp in natura dar si pentru a culege plante si remedii naturiste delicioase.

Iata ce ingrediente am folosit eu pentru dulceata de trandafiri fara fierbere:

  • 1 kg de petale de trandafiri
  • 1 kg de zahar
  • sucul unei lamai mari

Modul de preparare este super simplu: Petalele de trandafiri se pun intr-un vas incapator si adaugam sucul de lamaie si zaharul. Apoi incepem sa framantam petalele de trandafiri cu zaharul si cu sucul de lamaie pana cand se formeaza o pasta groasa si omogena.

Separat, clatim borcane si le uscam complet. Le umplem cu aceasta dulceata de trandafiri si apoi adaugam cate 2 linguri de zahar pana in buza borcanului. Punem capacul bine si dam dulceata de trandafiri fara fierbere la loc racoros si intunecat.

Zaharul si sucul de lamaie actioneaza ca 2 conservanti minunati. Impreuna pot tine o dulceata de trandafiri fara fierbere in stare proaspata, nealterata, cu aceeasi aroma absoluta.

In casa miroase a trandafiri in mod halucinant cand pregatiti aceasta dulceata de trandafiri fara fierbere. Petalele sunt proaspete asa ca isi ofera aroma in mod inzecit mai puternic decat atunci cand le fierbem. Eu cred ca prin fierbere petalele de trandafiri isi pierd din anumite proprietati. Si e pacat 🙂

Eu am facut aceasta dulceata de trandafiri fara fierbere pentru prima data. Si sper din suflet sa tina cat mai mult timp. O voi folosi la orezul cu lapte, la negrese si pandispanuri, in clatite, amestecata cu branza de vaci, in taitei cu lapte si in limonada, in ceaiuri calde si in apa plata, pe post de sirop.

Mai sunt si alte moduri de a folosi dulceata de trandafiri fara fierbere, inclusiv pe paine cu unt. Merge de minune.

Eu am consumat vreo 3-4 lingurite de dulceata de trandafiri fara fierbere si cred ca este un deliciu pentru corp si pentru suflet. Pentru cateva minute sunt in gradina de trandafiri din Paradis 🙂

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...