Durata contractului de munca poate fi prelungita doar prin act aditional?

Discutam despre tot felul de subiecte zilnic. Uneori discutam si despre retete, vedete si alte prostioare. Dar despre legislatia muncii si managementul resurselor umane discutam suficient de des incat sa ne simtim stapani pe noi intr-o situatie mai dificila?

Ei bine, pe blogul meu simpatic veti gasi mereu subiecte de legislatia muncii si managementul resurselor umane. Le dezbat eu, dupa cum consider ca sunt sau nu de interes. Nu de alta, dar zilnic primesc telefoane si mesaje prin care mi se cere consultanta pe aceste doua domenii : legislatia muncii si managementul resurselor umane. Si cu aceasta ocazie aflu si ce framantari mai exista in randul angajatilor si angajatilor din Romania.

Aceste framantari devin subiecte pe acest mic blog de HR.

Durata contractului reprezinta perioada de timp in care un contract individual de munca se desfasoara. Incheierea oricarui contract de munca trebuie sa tina cont si de o durata, nu doar de locul muncii, felul muncii, conditiile de munca, salariu, timp de munca si timp de odihna 🙂

Asa cum bine stim, Codul muncii spune ca un contract individual de munca este de doua tipuri, din punctul de vedere al duratei contractului:

– CIM cu durata determinata
– CIM cu durata nedeterminata

Astazi vom stabili si o regula importanta in legislatia muncii si managementul resurselor umane: Orice contract individual de munca, indiferent de durata acestuia, se va prelungi doar prin act aditional semnat de ambele parti.

Deci nu este suficient sa va bateti salariatul pe spate si sa ii spuneti „Treaba buna, fratica! Te mai prelungim cu inca 6 luni la noi in echipa.” :))

Radem, glumim. Dar nu uitam ca orice prelungire de CIM (contract individual de munca) se realizeaza in scris, prin act aditional (AA).

Actul aditional se semneaza de ambele parti si incepe sa isi produca efectele.

In actul aditional prin care prelungiti durata unui contract individual de munca, angajatorul poate include si detalii cu privire la o majorare salariala, daca tot s-a deranjat sa scoata o foaie la printer :))

Succes la legislatia muncii si managementul resurselor umane!

 

 

Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist

 

S-ar putea să-ți placă și...