Legislatia muncii: Concedierile verbale si demisiile verbale sunt fix zero

Esti concediat. De maine nu mai vii la munca. Daca pana azi nu predai proiectul nu-stiu-care, de maine poti sa stai acasa. Am terminat-o. Poti sa iti cauti loc de munca…

Fraze interesante si marcante insa care nu produc niciun efect juridic 🙂

Imi dau demisia. Nu mai suport locul acesta. Am terminat-o. Eu ma duc acasa si de maine nu mai vin la munca.

Si in acest caz discutam tot despre fraze cu zero efect juridic. In lipsa unor documente scrise (demisie/ decizie de concediere), cuvintele sunt fix zero.

Asadar, angajatul care spune ca si-a dat demisia si nu mai vine la serviciu poate foarte bine sa fie cercetat disciplinar pentru absente nemotivate de la locul de munca.

Asa se intampla si cand seful te concediaza verbal, fara o decizie scrisa. Ai dreptul sa te prezinti la locul de munca, sa iti realizezi sarcinile din fisa de post iar seful trebuie sa iti achite salariul ca in mod normal.

Dragilor, legislatia muncii nu este asa de dificila. Unii ar spune chiar ca este de bun simt 🙂 Desigur, cu conditia sa o studiem putintel, sa citim Codul muncii si orice alte documente care il armonizeaza.

Succes in tot ce faceti si spor la legislatia muncii si managementul resurselor umane!

 

 

Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist

 

S-ar putea să-ți placă și...