Legislatia muncii explicata: Salariatul mai beneficiaza de somaj daca ii inceteaza contractul prin acordul partilor?

La incetarea contractului individual de munca prin acordul partilor, salariatul nu mai poate beneficia de indemnizatie de somaj.

Va amintesc faptul ca un subiect extrem de interesant este cel al incetarii contractului individual de munca prin acordul partilor. Este o situatia foarte des intalnita in lumea resurselor umane si una dintre cele mai fericite cu putinta.

De ce este o situatie fericita? Incetarea contractului de munca prin acordul partilor presupune acordul partilor 🙂 Adica negociati, stabiliti de comun acord cum se va proceda, care va fi data de incetare a contractului de munca.

Eu intotdeauna am fost de parere ca o incetare cu 55B (incetare cu acordul partilor) este cea mai frumoasa incheiere a raporturilor de munca intre orice salariat si angajator.

Voi mai reveni cu articole de legislatia muncii si de managementul resurselor umane in zilele urmatoare. Am de gand sa realizez cea mai frumoasa si utila colectie de articole de legislatia muncii pe blogul meu. Nu discutam doar despre conflicte de munca, ci si despre situatii de care ne lovim zi de zi si care ne pot pune in situatii dificile.

Spor la legislatia muncii si in tot ceea ce faceti!

 

 

Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist

 

S-ar putea să-ți placă și...