Legislatia muncii explicata: Salariatul mai beneficiaza de somaj daca ii inceteaza contractul prin acordul partilor?

Salariatul mai beneficiaza de somaj daca ii inceteaza contractul prin acordul partilor?

La incetarea contractului individual de munca prin acordul partilor, salariatul nu mai poate beneficia de indemnizatie de somaj.

Va amintesc faptul ca un subiect extrem de interesant este cel al incetarii contractului individual de munca prin acordul partilor. Este o situatia foarte des intalnita in lumea resurselor umane si una dintre cele mai fericite cu putinta.

De ce este o situatie fericita? Incetarea contractului de munca prin acordul partilor presupune acordul partilor 🙂 Adica negociati, stabiliti de comun acord cum se va proceda, care va fi data de incetare a contractului de munca.

Eu intotdeauna am fost de parere ca o incetare cu 55B (incetare cu acordul partilor) este cea mai frumoasa incheiere a raporturilor de munca intre orice salariat si angajator.

Voi mai reveni cu articole de legislatia muncii si de managementul resurselor umane in zilele urmatoare. Am de gand sa realizez cea mai frumoasa si utila colectie de articole de legislatia muncii pe blogul meu. Nu discutam doar despre conflicte de munca, ci si despre situatii de care ne lovim zi de zi si care ne pot pune in situatii dificile.

Dragi cititori, va reamintesc un lucru important despre sectiunea mea de legislatia muncii. Aceste articole de legislatia muncii si managementul resurselor umane sunt pur informative. Va ajuta sa va faceti o idee mai clara despre legislatia muncii si HR. Va rog sa nu le folositi pentru a lua decizii de ordin juridic fiindca orice situatie in care va regasiti poate sa presupuna si alte variabile de care sa tineti cont, un context aparte, o situatie mai complexa sau mai aparte, informatii unice de la un caz la altul. Asadar, oricand doriti sa luati decizii juridice, este esential sa va sfatuiti cu un specialist in legislatia muncii, cu un expert in legislatia muncii, cu un consilier juridic sau cu un avocat specializat in dreptul muncii. Va recomand sa apelati la ajutor specializat daca sunteti in situatia unui conflict de munca sau credeti ca exista un conflict de munca in devenire.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

 

Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...