Legislatia muncii simplificata: Angajatul se mai pensioneaza daca nu a depus cerere de pensionare la Casa de Pensii?

Legislatia muncii nu este asa de complicata cum pare. Citim Codul muncii. Mai apelam si la specialisti in legislatia muncii, la experti in legislatia muncii, la consilieri juridici.

Astazi lamurim o chestiune foarte importanta: Daca salariatul nu depune cerere de pensionare la Casa de pensii, se mai poate pensiona?

Da, tot te pensionezi si daca nu depui cerere de pensionare la Casa de Pensii 🙂

Conform Ghidului Salariatului, elaborat de Marius Catalin Predut, „Nu prezinta importanta daca salariatul a depus sau nu cerere de pensionare la Casa de pensii. Contractul individual de munca inceteaza de drept daca sunt indeplinite cele doua conditii (varsta si stagiul), fara sa fie necesara manifestarea de vointa in acest sens a angajatorului sau a salariatului.”

Iata, deci, o situatia destul de clara pentru toata lumea interesata de subiectul pensionarii cu sau fara cerere de pensionare depusa la Casa de Pensii.

Desigur ca era totusi destul de evident ca doar nu o sa ramanem in activitate forever and ever pana la adanci batraneti si le uita lumea la locul de munca pana de ofilim si isi aminteste cineva ca ar trebui sa ne pensionam 🙂

Dragi cititori, va reamintesc un lucru important despre sectiunea mea de legislatia muncii. Aceste articole de legislatia muncii si managementul resurselor umane sunt pur informative. Va ajuta sa va faceti o idee mai clara despre legislatia muncii si HR. Va rog sa nu le folositi pentru a lua decizii de ordin juridic fiindca orice situatie in care va regasiti poate sa presupuna si alte variabile de care sa tineti cont, un context aparte, o situatie mai complexa sau mai aparte, informatii unice de la un caz la altul. Asadar, oricand doriti sa luati decizii juridice, este esential sa va sfatuiti cu un specialist in legislatia muncii, cu un expert in legislatia muncii, cu un consilier juridic sau cu un avocat specializat in dreptul muncii. Va recomand sa apelati la ajutor specializat daca sunteti in situatia unui conflict de munca sau credeti ca exista un conflict de munca in devenire.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

 

Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist

 

S-ar putea să-ți placă și...