Mancare coreeana acasa: Supa iute cu ramen si kimchi + 23 de ingrediente esentiale in bucataria coreeana

Iubesc mancarea coreeana. Cred ca m-am indragostit de ea de acum cativa ani cand am avut ocazia sa mananc mancare coreeana la un local unde am incercat cele mai delicioase preparate culinare din luuume. Inca imi amintesc gustul dulce-acrisor-picant. Este o combinatie de arome pe care o gasesti in mai toate preparatele coreene. Si este absolut uimitoare 🙂 Mancarea coreeana este delicioasa. Iar astazi va voi oferi o reteta simpla de supa picanta coreeana cu kimchi.

Kimchi este varza fermentata cu diverse condimente specific coreene. Eu o cumpar de la un magazin cu produse coreene. Tot de aici cumpar si taitei de grau si taitei de orez.

Ingrediente necesare pentru supa coreeana cu kimchi:

  • taitei ramen – 2 cutii pentru 2 adulti
  • 100 grame kimchi
  • sucul unei limete sau al unei jumatati de lamai
  • sare, piper, chili
  • 2 fire de patrunjel
  • alge de mare uscate, maruntite
  • 1 lingura ulei de susan sau de floarea soarelui
  • 1 lingura pasta de MISO (soia fermentata)

 

Iata cum se procedeaza pentru a pregati supa coreeana picanta cu kimchi:

  1. Fierbem taiteii in apa clocotita si data deoparte de pe foc. Doar ii lasam in apa fierbinte pana cand se inmoaie perfect. Apoi ii strecuram si ii dam deoparte. Nu aruncati apa. O vom folosi imediat.
  2. Separat, sotam kimchi intr-o tigaie antiaderenta cu putin ulei de floarea soarelui. Dureaza cam 5 minute maxim, amestecand mereu.
  3. In 2 boluri mari vom adaugam cate jumatate din kimchi-ul sotat. Apoi sucul de limeta, sare, piper, chili, patrunjel tocat marunt, alge maruntite, ulei de susan, putina pasta Miso. Apoi adaugam apa clocotita in care au fiert taiteii. Daca s-a racit, o dati din nou in clocot.
  4. Lasati supa sa se odihneasca doar 1 – 2 minute si apoi adaugati si taiteii.
  5. Serviti fierbinte cea mai delicioasa mancare coreeana acasa la dvs.

Evident ca nu este o opera de arta cum ati putea servi la un restaurant coreean dar este putin din ce inseamna mancarea coreeana traditionala. Kimchi este un ingredient specific pentru bucataria coreeana.

Cred ca nici nu se poate concepe mancare coreeana adevarata fara ingredientele esentiale in bucataria coreeana:

  • kimchi
  • chili fulgi (Gochugaru)
  • pasta de chili, pasta de ardei iute (Gochujang)
  • sos de soia (Ganjang)
  • vin pentru gatit (Mirin)
  • sare
  • piper
  • pasta de soia (Doenjang)
  • ulei de chili
  • ulei de susan
  • ulei de stridii
  • ulei de peste
  • taitei ramen (Ramyun)
  • orez
  • ceapa verde
  • ridiche Daikon
  • seminte de susan alb si negru
  • otet de orez
  • sos de peste
  • pasta de fasole rosie
  • varza
  • usturoi
  • ghimbir
  • alge
  • ciuperci

Mancarea coreeana merge de minune cu orez basmati dar si cu orez clasic alb, chiar si cel romanesc, de sarmale 🙂

Important este sa aveti oala antiaderenta ca sa va iasa orezul bob cu bob, in stil coreean. Eu va recomand oala antiaderenta daca nu aveti aparat de gatit orez cum au majoritatea celor care fac mancare asiatica super des 🙂

Asa arata oala dupa ce s-a facut orezul. Doar o sterg cu o carpa uscata si o pun in dulap.

Ciupercile Champignon brune sunt de baza si ele pentru a pregati mancare coreeana acasa. Merg si ciupercile Champignon albe, desigur. Doar ca cele brune au mai multa aroma.

Daca aveti ciuperci Shiitake, va recomand sa le folositi cu incredere fiindca se folosesc in bucataria coreeana si din ele pregatiti mancare coreeana delicioasa. Sunt super gustoase si merg de minune cu ceapa verde si usturoi.

In ciupercile shiitake puteti adauga si kimchi. Sotati impreuna cu putin ulei de floarea soarelui si la final puteti adauga si putin otet de orez, sos de soia, pasta de soia, ghimbir proaspat si aveti o mancare coreeana exceptionala.

Aici este salata kimchi. Este pregatita din varza asiatica (cea capatanoasa, lunga), morcov, sos de chili, fulgi de chili, sare, piper, ulei de peste si nu numai. Se lasa la fermentat si se pastreaza la frigider. Este de baza in bucataria coreeana dar si in bucataria chinezeasca si in cea japoneza.

Salatele de muraturi cu mustar si ridichi daikon sunt super faimoase in bucataria coreeana.

Aici este tot salata Kimchi, gata de pus la sotat in putin ulei (o lingura de ulei, nu mai mult). O mananc uneori direct de pe foc :)) Este cea mai simpla mancare coreeana din lume, un preparat culinar specific, delicios si simplu.

Aici avem muraturi in stil coreean, din ridichi, morcov, mustar, dafin, otet, zahar, sare, apa. Muraturile nu lipsesc din bucataria coreeana.

Asa arata muraturile mele in stil coreean. Sunt specifice gastronomiei coreene.

Taiteii ramen sunt si ei esentiali in bucataria coreeana. Daca va grabiti si va este foame, va recomand sa fierbeti taitei ramen si sa ii combinati cu verdeturi, ciuperci, ardei iute, sare, piper, sos de soia, pasta de soia fermentata si aveti o mancare sanatoasa, delicioasa si hranitoare.

Aici avem ciuperci Shiitake lasate la inmuiat, gata sa fie tocate si aruncate intr-un wok incins. Va asigur ca sunt super delicioase si nu as putea sa concep bucataria coreeana fara ele. Sunt pur si simplu esentiale daca vreti sa pregatiti mancare asiatica acasa, indiferent ca sunt retete chinezesti, japoneze, coreene sau orice alt specific.

Acestea sunt ingredientele despre care v-as vorbi ore in sir, ingrediente sanatoase, specific asiatice, specific coreene, perfecte de inclus in retetele dvs. Sunt ingrediente pe care le puteti procura de la magazinele cu specific asiatic. Eu stau in Bucuresti si am vreo 3-4 magazine la care am mereu acces. Nu pot sa ma plang. Si au reduceri foarte mari uneori 🙂

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...