Mancare asiatica acasa: Tigaie picanta de ciuperci Shiitake cu ceapa verde si ghimbir

Noi comandam mancare asiatica uneori. Insa daca imi adun toata rabdarea si priceperea, fac si eu mancare asiatica delicioasa. Am cateva retete cu care nu poti da gres, retete asiatice delicioase si super sanatoase.

Astazi descoperim impreuna o reteta de mancare asiatica super delicioasa si super simpla: tigaie picanta de ciuperci Shiitake. Poate stiti deja ca ciupercile Shiitake sunt studiate pentru proprietati anticancer 🙂 Eu le iubesc pentru gust dar si pentru beneficiile lor pentru sanatate. Sunt ciuperci gustoase, bogate in proteine si in antioxidanti.

Iata cum se prepara tigaia picanta de ciuperci Shiitake in scurt rezumat: tragem ciupercile la foc iute intr-o tigaie antiaderenta sau de inox cu putin ulei de susan. Adaugam ceapa verde tocata marunt, sare, piper, usturoi tocat marunt, ghimbir si sos de soia, plus sos dulce acrisor de chili. Servim fierbinte cu sau fara taitei asiatici 🙂

Iata lista de ingrediente pentru aceasta mancare asiatica delicioasa:

  • 20-30 de ciuperci Shiitake deshidratate sau proaspete
  • 4-5 fire de ceapa verde
  • 4-5 linguri de sos de soia
  • 4-5 linguri de sos dulce acrisor de chili
  • 4-5 cm de radacina de ghimbir
  • sare, piper, 5 Chinese Spices (mix de anason, piper, fenicul, cuisoare, scortisoara)
  • 4-5 linguri de ulei de susan

Mod de pregatire pe larg:

  1. Spalam ciupercile in apa rece si le lasam la hidratat cam 1 ora daca sunt ciuperci Shiitake deshidratate. Daca sunt proaspete, le tocam.
  2. Ciupercile deshidratate si lasate la inmuiat se clatesc in mai multe ape pana cand apa iese curata.
  3. Tocam ciupercile cu cutitul si tocam si ceapa verde.
  4. Sotam ciupercile si ceapa verde la foc iute intr-o tigaie cu ulei de susan.
  5. Adaugam o cana de apa dupa 5 minute in care ciupercile au fost sotate in tigaie. Lasam apa sa scada.
  6. Adaugam sare, piper, ghimbir, sos de chili, sos de soia.
  7. Mai adaugam o cana de apa si lasam totul sa fiarba pana cand apa scade si sosul se ingroasa.
  8. Stingem focul si servim cu sau fara taitei de orez sau de grau.

Decorati totul cu ceapa verde daca doriti 🙂 Mancarea asiatica se prepara cu multa ceapa verde, mai ales cea coreeana.

Mancare asiatica delicioasa, simpla si super sanatoasa. Va invit sa mai veniti pe blog fiindca ma specializez in mancare asiatica :)) Nu glumesc. Deja ma cunosc mai toate patroanele de magazine asiatice si de la multe dintre ele invat retete culinare delicioase, retete asiatice minunate.

Mult succes in tot ce faceti! Si spor la gatit sanatos!

 

 

Tehnician Nutritionist | Licentiata in Jurnalism si Stiintele Comunicarii | Formator Autorizat | Blogger si Copywriter | Fotograf

S-ar putea să-ți placă și...